lauantai 30. kesäkuuta 2012

Uusi kuusi

Uusi hankinta, Picea mariorika = risteytys puista P. mariana ja P. omorika. Pirkkolan Muhevaisesta. 

Ennen ja jälkeen:
Netistä: 

This spreading, nest-type spruce is a cross between Picea mariana and Picea omorika with attributes from both. Its blue-gray needles with silvery undersides speak of P. omorika parentage, and its shorter, softer needles come from the P. mariana side.

4 kommenttia:

 1. mahtavia virityksiä sinulla! eksyin sivuillesi kun yrityn googlata pihakasveja / jotain puita ulkoruukkuihin. kuviesi perusteella innostuin jopa perus suomalaisista kuusista tms. , jos vaan saisin ne leikattua yhtä mahtaviksi kuin sinulla. onko mitään vinkkejä antaa aloittelijalle?

  VastaaPoista
 2. Kiitti! Kuusista on hyvä aloittaa, tuntuvat olevan havupuista paljon kestävämpiä kuin männyt. Säästä juuria mahdollisimman paljon, ja käytä isoa ruukkua. Raemainen kasvualusta on parempi kuin multa / turve. Esim. Rainbow paakkuuntumaton kevytkissanhiekka (vaalenpunaista) on hyvää tavaraa. Sitä siis sen tavaran lisäksi jossa puu on kasvanut. Ja sitten opiskelua!

  VastaaPoista
 3. Puutarhalta ostetuilla taimilla on hyvä juuristo. Luonnosta haetuilta kannattaa antaa lepaikaa ennen suurempia operaatioita. Leikata toki kannattaa kaikki tulevaisuuden kannalta tarpeeton pois. Näin kärsineillä juurillakin on vähemmän ruokittavaa.

  -tero

  VastaaPoista
 4. Hyviä pointteja Tero. Kerättyjen puiden (oikeastaan kaikkien?) annan toipua kunnes ne kasvavat hyvin. Tästä pitäisi tehdä artikkeli, nyt kun alkaa hävikki olla hyvin pientä.

  VastaaPoista