lauantai 2. heinäkuuta 2016

Kolmihammasvaahtera


Eipä tästä sen kummempia, kuin että talvehti kylmälavassa ja on hengissä. Puulla oli kaksi nebaria, joista alemman leikkasin pois. Tämä on aika radikaali toimenpide, mutta puulle jäi kyllä hyvät hiusjuuret jäljellä oleviin juuriin. Suuria toimenpiteitä ei toivottavasti enää tarvita juurialueella.

Liikkeelle lähtö oli keväällä tosi hidasta. Silmut turposivat kun istutin puun, mutta sitten se meni ihan tilttiin noin kuukaudeksi. Ajattelin jo että se kuoli talveen. Silmuthan voivat turvota, vaikka juuret olisivatkin kuolleet. Jatkossa aion kokeilla istuttaa tämän ja muitakin puita vähän myöhemmin, kun lehdet ovat jo puhjenneet.

Puuhan on ruma. se pitäisi ehkä istuttaa kylmälavaan ensi keväänä, vähän lihomaan. Kun se olisi kunnolla juurtunut, oksat voisi kasvattaa uudestaan.


3 kommenttia:

 1. No ei tämä nyt ainakaan ruma ole, kelpais ainakin mulle, alaoksan heivaisin.

  VastaaPoista
 2. Kiitti kommenteista Jari. Alaoksaa tarvitaan vielä. Jos tuo on puun korkeus, se joutaa tosiaan mennä, mutta on mahdolkista että teen tähän ilmajuurrutuksen ja jaan puun kahtia.

  Nyt on käynnissä tyven teko. Kun nebari on hyvä, eli juuria joka suuntaan ja tyvessä hyvä levenemä, alan miettiä oksia tarkemmin. Silloin lähtevät isot oksat ylhäältä yms.

  VastaaPoista
 3. Ahaa, enpäs osaa vielä miettiä niin pitkälle.

  VastaaPoista

Anonymous comments allowed because of public demand.