torstai 12. elokuuta 2021

Uusi mänty

Sain hankittua luvan uuden kotikaupunkini voimalinjojen alustoille. Tosin vain kunnan maille, mutta kumminkin.

Ensimmäinen nosto: 

Sori surkea kuva.

Lähes kaikki vedenottojuuret ovat laatikon vasemmassa päässä. Kovasti olisi mahdollista, että tästä tulee exposed roots -tyylinen viritys. Ihan tyvelläkin kumminkin on juuria, joten istutin ihan perinteiseen malliin. 

Puu oli ihan irti, siinä mielessä, että tyvi nousi helposti ylös. Juuria sain mukaan kuitenkin aika vähän, koska juuret menivät kallionraossa metritolkulla, ja niin paksuina, etteivät ne taipuneet. Poikkasin ne kohdasta, jossa kaikkiin jäi hiusjuuria. Juuret ovat noin 60 senttisiä.

Nyt tosiaan eniten houkuttelisi Exposed roots. Paljasjuurinen olisi luonnollinen käännös, mutta sillä on oma vakiintunut merkituksensä. 

Yhdessä lujasti kasvavassa männyssäni on moler-savea alustana. Se on aivan kivikovaa, koska jokainen murena on aivan mykoritsa-sienen peitossa. 

Laitoin siemeneksi vähän tätä moleria.

En ole koskaan nähnyt näin voimakasta mykoritsan kasvua missään muussa kuin molerissa. Juuri luin varoituksen, että moler on männyille liian märkä alusta, hohkakivi olisi parempi. Vastaavaa en ole kumminkaan nähnyt hohkakivessä. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti