torstai 25. helmikuuta 2010

Puut lomalla

Olimme muutaman päivän mölḱillä, ja pääsin testaamaan kasvien lomahoitoa. Jack Wiklen ohjeiden mukaan kasvit säilyvät pari viikkoa, kun ne laittaa läpinäkyvään pussiin ruukkuineen päivineen. Nyt olimme poissa 4 päivää, ja se onkin oikein sopiva ensimmäinen testi. Normaalisti kastelen kasvit joka päivä, ja päivittäinen kastelu on myös välttämätöntä. Kaikkia ei toki kastella joka päivä, vaikka niitäkin kyllä on.
Hyvin tuntui toimivan. Ostin pakastepusseja (2,3,5,17 litraa) ja muutamia muitakin pusseja oli käytössä. 3 ja 5 litraa osoittautuivat parhaiksi. Joku pussimalli oli niin kapea, että sillä ei tehnyt mitään. Suurin fiikukseni joutui kahteen valkoiseen muovikassiin, ruukku toiseen ja latvus toiseen.

Otin myös osan putkista pois päältä, mutta se taisi olla turhaa.

Kaikki puut selvisivät hienosti. Hieman mietityttää se, että joidenkin kasvien varret olivat jo ehtineet homehtua. Pusseja ei siis kannata käyttää uudestaan tähän tarkoitukseen, muutoin saattavat homeet saada yliotteen.

Kaikki kasvit pitivät selvästi kohonneesta ilmankosteudesta. Shefflerasta laskin kymmenkunta ilmajuuren alkua, joten jos niistä olisi kiinnostunut, olisi kosteampi ympäristö parempi. Ihan matelijoille tarkoitettu terraario alkaa tuntua hyvältä vaihtoehdolta. Näitä puisia pömpeleitä ei voi tehdä liian umpinaisiksi, sillä ne homehtuvat.

En totutellut puita ollenkaan huoneilmaan. Luotan siihen, että lehdet ovat vielä riittävästi sopeutuneet huoneilmaan, koska pussitus kesti vain 4 päivää.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Anonymous comments allowed because of public demand.