torstai 1. heinäkuuta 2010

Okakuusi

Vai hopeakuusiko se on.
5 cm tyvestä, ostopaikka Oulunkylän K-Rauta, 15,-. Ihastuttava kasvi kerta kaikkiaan. Siis laji. Ei ole hullumpi tuo yksilökään. Juurista ei ole mitään havaintoa, kaivoin rungon tyveä alaspäin viitisen senttiä, mutta en löytänyt juuria, vain kivikovaa savea. Päällä oli monta senttiä turvetta, ja sivuilla näyttäisi olevan myös. Olisiko siis istutettu alunperin saviseen maahan, ja astiaan vasta viime vuosina tms.

Olen hyvin skeptinen näiden ulkomaanhavujen kanssa, luulen että niiden talvehtiminen ruukussa on vaikeaa. Tai sitten on kyseessä se, etten vain osaa. Viime vuoden ostoksista kuolleeksi julistamista odottaa vielä serbiankuusi, harmaapihta sai jo tuomion. Toisaalta sitten koreanpihta voi oikein paksusti. Kuusia minulla oli viime kesänä 10, niistä kaksi kuoli.

Tuommoinen se oli ostaessa.


Muista tarjokkaista olivat alaoksat kuolleet kokonaan, tämä oli kuollut latvasta.  Ei ole niin sanottua, että tämä oli paras valinta. Walter Pall näyttää karsivan alaoksat pois kuusista systemaattisesti, ja taivuttaa sitten ylempiä oksia jyrkästi alaspäin.

Kokeilen tälle hellävaraista siirtoa pienempään ruukkuun. Ensi keväänä poistan osan turpeesta ja savipaakusta, mutta en karsi juuria. Sitten asteittain pyrin pienentämään juuripaakkua. Luulisin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Anonymous comments allowed because of public demand.