lauantai 18. marraskuuta 2017

PistokasVarjoviikunan pistokas kaipasi seuraavaa steppiä. Edellisellä kerralla laitetut nippusiteet näkyvät kun siirtelee juuria syrjään.


Juuret järjestettynä uudelleen ja uusilla nippusiteillä kiinni.


Pykälää pienempi ruukku.Kuva emoyksilöstä vuodelta 2014. Tuohon jäi vain 15 sentin pätkä, ja otin varresta sieltä täältä pistokkaita, joissa oli pätkä runkoa ja vihreätä.


Pistokkaat olivat noin 3-4cm paksuja. Terraariossa tai pussihoidossa ne juurtuvat ilman mitään ongelmia.

Tämä on yksi tapa tehdä bonsaipuu. Pistokkaat ovat yleensä pari milliä paksuja, mutta ainakin fiikuksilla ja likusterilla paljon paksummatkin juurtuvat helposti. 4 sentin rungon paksuuden kasvattaminen sisällä kestää toista kymmentä vuotta. Terraariomaisissa olosuhteissa fiikukset kasvattavat aivan tolkuttomat ilmajuuret. Koska fiikukset fuusioituvat helposti, ilmajuuret voi asetetella rungon muotoon, ja ne fuusioituvat ajan kanssa yhdeksi rungoksi. Tyvi on nyt tuossa noin 6-7 senttiä, ja puulla on ikää 3 vuotta.

Tässä ei muuten välttämättä olla tekemässä mitään töpöä. Sen jälkeen, kun tyvi on kunnossa, tuolle voi halutessaan kasvattaa korkeutta. Hyvä tyvi on siellä, oli puun koko mikä hyvänsä.


2 kommenttia:

  1. Kunnon partasuti! Miltä tuo näyttää fuusioituneena - suonikkaalta?

    VastaaPoista
  2. Se olisikin hyvä. Luulisin että aluksi kyllä, ajan saatossa sitten yksittäiset ilmajuuret sulautuvat toisiinsa ja tasoittuvat. Tämä siis netistä katsottuna, ei ole itselläni "valmiita" fuusiofiikuksia.

    VastaaPoista

Anonymous comments allowed because of public demand.