lauantai 14. elokuuta 2010

Pussijuttu

Viikon reissua varten laitoin sisäpuut pussihoitoon. Suurimmalle ei löytynyt sopivaa läpinäkyvää säkkiä, joten laitoin ruukun yhteen pussiin, ja oksat omiinsa. Pussinsuut tiukasti kiinni.


Takaisin kun tulimme, minua odotti yllätys. Tämän ison fiikuksen ruukku oli aivan rutikuiva. Oksia ympäröivissä pusseissa oli vettä todella paljon:

Puu oli tuupannut veden lehtiin, sieltä se lienee haihtunut pussin seiniin, ja sitten tiivistynyt pussien pohjalle. Ei toimi siis halutulla tavalla! Kärähtäneet lehdet ovat muuten joutuneet liian lähelle ledejä.

Fiikukset, shefflera ja muutamat muutkin tekivät hirveän paljon ilmajuuria viikon pussihoidon aikana. Tässä kuvaa tuon saman fiikuksen oksasta.
Jos siis haluaa ilmajuuria, pussihoito on hyvä keino. Tuosta kuvasta näkee, miten juuret ovat jo muutamassa tunnissa kärjistään kuivuneet. Niiden pitäisi antaa kasvaa jonkin aikaa, ruukkuun asti, jotta ne kestäisivät kuivemman ilman.

2 kommenttia:

 1. I love your website, It's very interesting. Ill try to follow it regularly.I also have a bonsai and vegetable garden blog, where I show my works, tips and tricks.

  http://huertoimprovisado.blogspot.com

  We can share knowledge.

  Big hugs from Spain.

  VastaaPoista
 2. Hi! Thank you for your kind words. I checked your blog, looks very nice!

  VastaaPoista

Anonymous comments allowed because of public demand.