lauantai 25. kesäkuuta 2011

Tuija

Tuija nro 4 koki kovia. Pihalla oli kissa, kun lähdin koiran kanssa ulos, ja tämä nykyinen koiruus vihaa kissoja käsittämättömästi. Se syöksyi kissan kimppuun, ja hihna heitti ympäri tuijan ruukun ja raahasi puuta perässään metritolkulla.

Tarkoitus oli istuttaa tuija uusiksi vasta ensi keväänä, koska en ollut ihan varma onko se toipunut viimevuotisesta istutuksesta. Juuristo ei kaksiselta näytäkään, vaikka tuija kasvaakin jonkin verran. Se pääsi nyt Raisiobonsaista ostamaani isoon ruukkuun. Nämä ovat hyviä kasvatusruukkuja, sopivia laatikkovaiheen jälkeen. Tosi halpoja, isot ruukut maksavat 15-20 euroa. Hakkaavat muoviruukut ja erilaiset viritykset mennen tullen. Näitä pitää hankkia lisää.


Olen tosi tyytyväinen 100 milliseen objektiiviini, mutta se on niin tele, että meinaa piha loppua kesken kuvatessa. 60mm olisi ehkä parempi. Tai sitten pitää olla pienempää kuvattavaa!


Luulen että rungosta lähtee vielä puolet. Oksia on aika paljon ensimmäisen 10-15 sentin matkalla, mutta sitten seuraavan 15 sentin matkalla on vain 2 oksaa. Huvittaisi vetäistä puu aika töpöksi.


Siinäkin yksi kuvakulma. Poistin köpösti rungon. Odotellaan nyt kuitenkin vielä vuosi ennen kuin edetään, että olisi varmaa että puu on toipunut.

2 kommenttia:

  1. eikös tuijat ole sellaisia että niitä voi lisätä taivukkaista. jos noita alimpia oksia taivuttaisi maahan niin että puusta muodostuisi pienimuotoinen metsä ja voisi samalla hyödyntää alimpia oksia.

    VastaaPoista
  2. Kiitti kommentista, edellisestä onkin taas vierähtänyt tovi. Se aina vähän piristää kun joku viitsii kommentoida.

    Tuijametsä kiinnostaisi kovastikin, mutta ei niinkään itse juurrutetuista, koska rungollista tavaraa saa aivan pilkkahintaan puutarhaliikkeistä. Halvimmassakin kastissa runkoa on 2-4 sentin paksuudeltao. 7 puun ryhmän saisi muutamalla kympillä... Tuija voi olla kyllä vähän hankala muokattava ryhmäksi?

    Tuosta yksilöstä ajatukseni on tehdä aika matala, niin että runkoa säästyisi vain 10-15 senttiä. Kapeneman tekisi sitten kaivertamalla. Kaikki alaoksat tulisivat silloin tarpeeseen.

    VastaaPoista

Anonymous comments allowed because of public demand.