sunnuntai 26. kesäkuuta 2011

Keräystä

Kävin keruureissulla Tuusulantien varrella kallioilla ja tapahtui onnettomuus. Sain haavan.Hehee, sori.

Tuon tyvi on ontto, ja siellä oli iso toukka kun katkaisin sen. Meni puoliksi. Kalliolta kerätyissä haavoissa on erittäin isolla prosentilla näitä isoja valkoisia toukkia. Mitähän ne ovat? Kahden puun ryhmässäni on molemmissa toukka, sillä puiden juurille kertyy päivässä läjä puupurua.


Mikähän lienee? Ja onkohan siitä haittaa.

4 kommenttia:

 1. Todella hieno, "luonnosmainen" vaikutelma. Miten aiot jatkossa kehittää tuota? Jatkaa vain tuolla yhdellä oksalla?

  VastaaPoista
 2. Kiitti kommentista. En tiedä yhtään mihin tässä joudutaan :). Varsinkin tuo alemman kuvan kuvakulma miellyttää. Se ei tunnu tarvitsevan mitään lisää. Pelkistetty olennaiseen? Sitä varmaan tarkoititkin tuolla luonnosmaisuudella.

  Tietysti lehtiä lisää ja vähän pienempiä, jotta puu vaikuttaisi puulta. Tuo tappi pitäisi ehkä kuoria tai poistaa. Ehkä oksa on liian pitkä? Toisaalta jos se on lyhyempi, se ei niin ojenna. Kait tuo menisi sitten semicascaden nimellä.

  Ehkä oksaa voisi taivutella samaan rytmiin kuin rungossakin on. Kurotus pitää kuitenkin säilyttää.

  Jos uusia oksia tulee, pitää sitten miettiä erikseen. Mutta nyt en tiedä yhtään mihin tämän kanssa pyrkisi. Antaa sen rauhassa ottaa hahmonsa. Arvokas kommentti!

  VastaaPoista
 3. Kuulostaisi että toukka on jokin haavan luonnollinen tuholainen. Googlettamalla wikipediasta löytyi vaihtoehdot runkohaapsanen, äkämähaapsanen ja isohaavalehtikuoriainen.
  Ainakin runkohaapsasen toukk asyö puuainesta sisältä päin ja puu todennäköisesti kuolee pystyyn jollei näin ole jo käynyt.

  VastaaPoista
 4. Hengissä ovat puut (ja toukat) vielä ja kasvavat hyvin. Laitoin muutaman Provadon hyönteispuikon ruukkuun. Se on systeemistä tavaraa, jonka pitäisi levitä kaikkialle. Saas nähdä.

  Muistan kerran kun kalliolla testasin haapaa, että onko se lujasti kiinni. Se katkesi tyvestä melkein ilman vastusta. Valtava toukka lötkötti puun rungon sisällä.

  VastaaPoista

Anonymous comments allowed because of public demand.