torstai 12. huhtikuuta 2012

Ligu

Norwegian wood on muutaman norjalaisen pitämä bonsaiblogi, josta opin jotain likusterista. Siellä oli valtavan hieno likusteri, Ligustrum vulgare, ja siitä kerrottiin, että lehdet pitää nyppiä tai repiä, ei leikata. No sitähän piti kokeilla. Se tosiaan toimii kiinanlikusterillakin. En tiedä onko se nyt niin hirveän eri asia kuin leikkaaminen, mutta repiminen toimii vähintään yhtä hyvin. Tässä kuva alkutilanteesta:

Lehdet eivät ole mitenkään erityisen suuria, mutta ne on poistettava tässä vaiheessa. Niistä muodostuu tuollainen tasainen kerros, joka tehokkaasti peittää alleen alemmat kasvupisteet. Tässä tulos minuutin repimisen jälkeen.

Kaikki nuo pienet kasvupisteet kuolevat, jos ne jäävät isompien lehtien varjoon.

Likusterin lehtihankojen tyvissä olevat silmut eivät yleensä lähde repiessä lehtien mukana. Samalla kun repii suurimmat lehdet, lähtevät myös kärkisilmut, mikä on hyvä juttu, koska silloin kasvu tiivistyy. Toinen kuva aiheesta, koska en osannut päättää kumpi on parempi.


Etupuoli muuttui myös. Tässä puu vähän vinossa, jotenkin liikkeen tuntua tuossa on. Oikealla oleva yläoksa pitäisi taittaa vähän alemmas, jos tämä olisi asento.


Vielä lähti edestä latvasta yksi oksa, jotta runkoa näkyy ylemmäs. Tarinalle tulee vähän lisää pituutta.


Tuossa on muuten tarkoituksella etuoksa vähän rungon edessä, lisäämässä syvyysvaikutelmaa. Nukkumatti tönäisi minua miettimään tämmöisiä.

1 kommentti:

  1. Para los chicos que estan buscando consejos de como cuidar un bonsai , pues les recomiendo una pagina como esta :
    www.comocuidarbonsai.blogspot.com
    la cual encontre mucha ayuda y aprendi a que mi bonsai me dure algo de 7 años y todavia lo tengo en la sala, la cual es una planta muy queria.
    como les comento en esta pagina encontre imagenes videos y consejos de como cuidar un bonsai

    VastaaPoista

Anonymous comments allowed because of public demand.