maanantai 2. huhtikuuta 2012

TOP 10 ja muuta mutinaa

Kiinnostaakohan jotakuta muutakin? Alla top 10 tähänastiset Googlen hakusanat, joilla tähän blogiin on eksytty, ja kerrat:

kiinanjalava179
janin bonsait160
koreanpihta105
puksipuu105
betoniaskartelu65
sinilaakakataja65
betoniruukku64
pienoiskasvihuone63
mongolianvaahtera53
kääpiöpunapaju41

Bonsaipuina kaupassa myytäviä lajeja on vain yksi, kiinanjalava. Okei, puksipuuta saa myös joskus, mutta ei juuri sillä nimellä. Koreanpihta, sinilaakakataja, mongolianvaahtera ja kääpiöpunapaju ovat kaikki lajeja, joita on todennäköisesti haettu puutarhaan, ei bonsaihin liittyen.

Minua lämmittää se, että blogin nimellä on tultu aika usein myös.

Liikenteen lähteet, joista sivulle on tultu:

6460
1667
 977
 418
 349
 297
 247
googlecorrection.com
 242
 193
 175
Bonsaifi.net-ryhmä on siellä, koska allekirjoituksessani on linkki. Bonsaimökki on siellä hyvällä sijoituksella, vaikka sivu ei aktiivinen olekaan - kävijöitä silti piisaa. Tämä kertoo siitä, että suomenkielisellä bonsaiaiheisella materiaalilla olisi kysyntää. 

Ulkomaisilta bonsaisivuja on 5 - sehän meinaa vaan sitä, että samoin kuin minulla on tuossa vieressä lista blogeja, olen noiden 5:n sivuston listalla, ja joku sieltä aina päivityksen bongaa. Kieli kun on suomi, eivät tod. näk juuri mitään kostu. Toisaalta, käyn itsekin paljon esim. kreikkalaisissa bonsaiblogeissa, vaikka en edes kirjaimia paljon ymmärrä. Kuvat puhuvat puolestaan, ja google arpoo käännöksen halutessa.

Googlecorrection on roskaa, poistin siitä linkin. Mitä lienee. 

Numerot ovat muuten melkein 3 vuoden ajalta, niin ettei täällä nyt kovin paljon trafiikkia ole. Päivätyötä ei vielä arvaa jättää ja heittäytyä Googlen mainostuloilla elämään.

Bloginpito ja bonsaiharrastus eivät tunnu kulkevan käsi kädessä. Pitäisi, koska olisi tärkeää jakaa muiden kanssa onnistumiset ja epäonnistumiset. Elämme haastavassa ympäristössä täällä pohjan perukoilla, ja suurten ulkomaan gurujen opit eivät aina riitä. Vähintään niitä täytyy soveltaa.

Meiltä puuttuu myös esikasvatettu materiaali. Valmishalpiksia toki löytyy, ja samoja lajeja saa nettikaupoista parempinakin versioina, mutta ulkona pärjääviä lajeja ei juuri ole tarjolla. Ne on itse kerättävä, helpoimmillaan puutarhaliikkeistä. 

Trooppisissa puissa ei tätä ongelmaa tietenkään ole, mutta bonsaiden kasvatus sisätiloissa tuntuu olevan hyvin harvinaista. Tarkoitan kunnon kasvatusta, jossa puut eivät vain kökötä pimeällä ikkunalaudalla, vaan harrastaja on nähnyt vähän vaivaa ja tehnyt tarvittavat investoinnit. 

Asenneilmasto ei tunnu tukevan oikeastaan mitään kokemusten jakamista. Juttuja ei juuri kommentoida, vaikka kävijöitä onkin. Joskus mietin mitä kävijät oikein ovat - vanhoja tyttöystäviäkö kaikki, kun ei puut kiinnosta. (No huh huh..) Noh, itse olen ajatellut tästä jakamispolitiikasta niin, että aikansa kutakin. Kutsun tätä päiväkirjaksi, ja kirjoittelen tänne niin kauan kuin se on hauskaa. Jakaminenkin kuitenkin kiinnostaa. Tiedän tästä asiasta jonkun verran, ja haluan että muut pääsevät vähemmällä. Ettei siis kaikkien tarvitsisi käydä läpi sitä turhauttavaa pistokas- ja siemenvaihetta ikkunalaudalla, vaan voisi ikään kuin oikaista suoraan sinne toimivammalle osastolle. Haasteita on kuitenkin sielläkin, viimeistään sitten kun teknisestä puiden hengissä pitämisestä päästään muotoiluun.

Sellainen suurempi asia, jonka haluaisin tehdä, on selkeä sivu sisäkasvatuksesta, jossa perusteellisesti käydään läpi toimiva sisäkasvatuskonsepti. Ei siinä mitään uutta olisi, mutta kerättynä yhteen paikkaan lyhyesti ja ytimekkäästi kuinka se tehdään, ja miksi. Ei ole yhtä oikeaa tapaa tietenkään, mutta yhdenkin toimivan esittely on tarpeen. 

4 kommenttia:

 1. Ainakin jotkut vanhat kaverit seuraa RSS-feediä :) Mukavalla välillä tulee päivityksiä aiheesta, josta jää aina positiivisesti ihmettelemään ajan kulumisen eri muotoja. Mieleen omituisesti tulee myös elokuva Papillon ja sen puutarhuri...

  Itse toki jopa yhden bonzain kauniissa ruukussa tappanut, tai oikeammin, ne käytännössä ihmeelliset madot/toukat jotka sieltä möngersivät. Vaan ehkä minulle on tulossa jonkinlainen avokado-bonzai, sen verran solmuisaa kasvu nyt on ankean alun jälkeen, ja hidasta.

  VastaaPoista
 2. Moikka Hamlet. Kiva kuulla että seurailet!

  VastaaPoista
 3. Mä yritin äsken yhteen mäntyjuttuun kommentoida, mutta ei tämä rakkine antanut. :( Eli ei kaikki varmasti ole vanhoja tyttöystäviä. :) Osa on ehkä tällaisia tumpeloita, jotka eivät saa edes jukkapalmuja pysymään hengissä..

  VastaaPoista
 4. Jahas. Mikähän siinä oli ongelmana?

  VastaaPoista

Anonymous comments allowed because of public demand.