torstai 19. kesäkuuta 2014

Rhodo uusiksi

Luulin että rhodo jo kukkii, mutta nuo tummanpunaisethan ovatkin nuppuja. Mitään näistä ymmärrä... Muutama vasta auennut. Olen vähän heikkona näihin, kun puut on yleensä aika karuja. Viikko ainakin vielä menee, ennen kuin on täydessä kukassa, sitten päivitän kuvan.


Semmoisen kimmokkeen sain, että näitä tahtoo lisää. Pirkkolan Muhevaiselta ostin pienilehtisen rhodon, R. "Pink Drift". Siinä on kukkia jotka ovat kaikki lakastuneet, joten ei ole kuvattavaa. Se oli monirunkoinen tapaus, revin rungot erilleen ja istutin maahan. Koitan edetä siten, että ensin nebari kuntoon, eli puut ylös joka vuosi ja juurten parantelua. Sitten maassakasvatusta kunnes on runko, sitten ruukkuun. 10 vuoden suunnitelma luulisin.
5 kommenttia:

 1. Kansa kiittää!

  Sehän on vähän kuin tupla kukinta kun nuo nuput on jo ihan näyttävän näköiset!

  VastaaPoista
 2. No kyllä joo! Varmaan puhuttelee kukat puutarhuriakin? Tämmöisiin pitää vähän perehtyä. Mistähän saisi rungollista tavaraa?

  VastaaPoista
 3. Kyllä puhuttelee. Aikoinaan oikein kyttäämällä kyttäsin Mustilan sivuja, että osuisin paikalle parhaaseen kukinta aikaan ja olihan se melkoista kukkajuhlaa kun parhaaseen kukinta-aikaan sinne pääsi.

  Rungollisen materiaalin hankkiminen Suomessa voikin olla aika kinkkinen. Isot ketjut kun ottaa näitä kesäksi ja kasvukauden loppuun mennessä kaikki ylimääräiset yksilöt on tapettu huonolla hoidolla. Tosin eipä suuret ketjut taida olla kiinnostuneita ylimääräisten kasvien säilyttämisestä talven yli, vaan roskiin menee kauden lopussa.

  Ainut mahdollisuus löytää vähän paksumpi rungollista tavaraa on löytää jostain yksityinen yrittäjä jolla ei ole varaa heittää tavaraa kauden lopussa pois. Tällaisesta paikasta voisi löytyä rungollisia yksilöitä.
  Valitettavaa tosiasia taitaa vaan olla se, että rupeaa yksityiset yritykset olemaan aika harvinaisia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toki sellainenkin mahdollisuus on, että rupeamme kimpassa tarjoamaan palvelua "Liian suuriksi kasvaneiden pihapuiden ja -pensaiden poistoa suoritetaan". Me tarkoittaa tässä laajemminkin bonsaiharrastajia. Tiukka roti pitää olla, vain hyvää matskua kannattaa kerätä. Mutta eläköityvälle kansallemme saattaisi tulla ihan tarpeeseenkin tämä.

   Poista
  2. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

   Poista

Anonymous comments allowed because of public demand.