torstai 21. tammikuuta 2016

Lyhty


Tein tuollaisen lyhdyn jokunen kuukausi sitten, ja vitsinä tuonne pantu oheiskasvi on sen verran kivalla mallilla, että pakko kuvata talteen. Carmona on tuo puu, oheisen lajia en tiedä. Se kukkii noin millin läpimittaisin kukin, joita ei tuosta kuvasta kyllä erota.

Tässä on valaistuksena 6 kpl ledispotteja, tarkemmat speksit löytyvät tästä. Watteja on vain 15, mutta spotteja kun ovat, valoa tulee puun yläosaan noin 100Kluxia, alimpaan oksaan tosin vain noin 30Kluxia. Alaoksakin kuitenkin kehittyy.


Lyhty toimii hyvin kasvihuoneena. Aluksi tämä oli liian umpinainen, ja kosteusprosentti oli 100 koko ajan. Porasin kanteen ja välikattoon reikiä, joita tukkimalla ja avaamalla kosteusprosenttia saa säädettyä. Mittarini sanoo nyt, että kosteusprosentti on noin 90. Sitten kun maa-aines alkaa olla liian kuiva, prosentti tippuu nopeasti. Tämä tahtoo jäädä kastelematta, kasteluväli on puolesta viikosta viikkoon, sen mukaan kuinka paljon on haihduttavia lehtiä.

2 kommenttia:

  1. tämä on kieltämättä hyvännäkönen kapistus :) tuo oheiskasvi sopii tuonne hyvin ja hienossa ruukussa näyttää kasvavan.

    VastaaPoista
  2. Varsinaisen kasvin ja oheisen ruukut eivät oikein sovi yhteen, mutta väliäkö hällä :).

    VastaaPoista

Anonymous comments allowed because of public demand.