perjantai 17. kesäkuuta 2016

LehtikuusetIstutus oli keväällä, ja vähänhän se jännitti. Kasvu hidastui melko lailla istutuksen jälkeen, mutta onneksi kaikki on ok. Jotain pientä klipsin pois jossain vaiheessa kesällä, mutta ei isompaa. Aikaisin ensi keväänä alkaa sitten langoittelu. Suunnilleen tuo lienee etupuoli, vaikka puu nojaakin taaksepäin jonkun verran.

Tällä on tuollainen korkea nebari, jollaisen Bonsaischule Wenddorfin guru värkkää osalle puistaan. Tälle puolelle runkoa väänsin juuria varovasti enemmän vaakasuoraan, mutta onke se nyt sitten hyvä, mene ja tiedä.

Ensi vuonna ei tarvitsisi istuttaa, mutta kun tuo ruukku on niin ruma ja paksuseinäinen, että haluasisin vaihtaa sen. Ostin uuden ruukun, yksinkertaisen ja selkeän lasittamattoman suorakaiteen, mutta se oli hieman liian kapea, joten piti napata tämä.
Tätä en istuttanut, ja se jatkaa samaa voimakasta kasvua jota se teki jo viime vuonna. Runkokin tuntuu jo paksuuntuneen vuodessa. Nyt on meininki antaa kahden alimman oksan paksuntaa runkua ja lisätä kapenemaa. Ensi keväänä istutus.

2 kommenttia:

Anonymous comments allowed because of public demand.