lauantai 15. lokakuuta 2016

Fiikuspäivitys
Fiikus on saanut kasvaa 8 kuukautta aika rauhassa. Latvaa on ollut pakko leikata, koska muuten yläoksat paksunevat liikaa. Alimmalle oksalle en ole tehnyt mitään, ja se onkin nyt yhtä iso kuin koko muu kasvi. Yllä käytössä laajakulma, joka vähän vääristää mittasuhteita.Tyvi on kehittynyt hienosti, tuossa kuva helmikuulta:Normaalisti tyvellä on teltta.Istutin puun helmikuussa. Sen jälkeen kesti useita kuukausia, ennen kuin ilmajuuret lähtivät taas kunnolla kasvamaan. Ruukun pitää olla täynnä juuria, ennen kuin ilmajuuret kasvavat kunnolla.


Toka oksa, yllä kuvassa alin oikealla, on kasvanut turhan samalla korkeudella kuin alaoksa. Runko muodostuu oikeasti kolmesta rungosta, ja oksa on tuotu runkojen välistä tällä puolle. Se ei ole vielä aivan lopullisesti fuusioitunut paikalleen, joten yritin vähän siirtää sitä. Mieluiten olisin pannut sen alaoksan alapuolelle, mutta ei onnistunut, se näytti vielä enemmän samassa tasossa kasvavalta. Suunnitelma B, nostin oksaa pari senttiä. Kaiversin Dremelillä puuta pois sekä rungoista että oksasta, ja hirtin oksan paikalleen nippusiteillä.
Juurten kasvu teltassa on naurettavaa. Tarkoitus olisi, että juuret lähtisivät säteittäisesti rungosta, ja tämän puun kohdalla haluan, että pintajuuria on koko ruukun alalta. Huvittaisi kuitenkin katsoa, mitä tuosta tuosta kasasta oikein kehittyy. Juurethan fuusioituvat yhteen aika nopeasti.
2 kommenttia:

 1. Musta tuntuu, että alat päästä uusille leveleille harrastuksessa. Tässä yksi esimerkki.

  VastaaPoista
 2. Samaa mieltä. Syitäkin löytyy, TOP3 (sisäpuille):
  1. Spottivalot + olosuhteet. Spoteilla saa valoa helposti 5-10 kertaa enemmän.
  2. Hieron puiden kanssa vähemmän ja annan niiden kasvaa enemmän.
  3. Istutan kun tarpeen, 6 kuukauden - useiden vuosien välein. Sisällä ei ole vuodenaikoja.

  VastaaPoista

Anonymous comments allowed because of public demand.