tiistai 11. lokakuuta 2016

Likusteri + Flektogon


Kuten tuli uhattua, tässä likusteri kuvattuna Carl Zeiss Jena Flektogonilla. Se on 4/50mm 6x6 formaatin laajakulma, pikkukennoisella digikameralla vähän telen puolella. Aukko 16. Äkkiseltään tuntuisi jopa paremmalta kuin edellä ollut Biometar. Täydellä aukolla tarkentaessa kuvaan tuli todella paljon värivääristymiä.

Puiden kuvaus on kuin muotokuvausta. Jos taustalla on jotakin, aukon kannattaa olla suuri, jotta tausta sumenee nätisti. Mustalla taustalla on pieni aukko parempi, koska terävyysalue on syvempi. Reipas alivalotus on hyväksi, jotta tausta jää tummaksi. Itse kohteessa pitää kuitenkin olla riittävästi valoa.

Alla puu ennen parturointia.


2 kommenttia:

  1. Ihan mieletön kasvu kuukauden aikana! Toistan, tämä on lempi puu sun sivustossa :) En osaa riittävästi kuvauksesta enkä osaa sanoa mikä kuva pitäisi olla parempi. Tässä toisessa oli etu valaistus joka teki erillainen vaikutus, vähän lämpimämpi. Molemmat loistavia kuvia joka tapauksessa! :)

    VastaaPoista
  2. Kiitti kommentista. Kasvu oli tosiaan hyvää kuukauden aikana, ihan kuin ulkona olisi jäänyt paukkuja varastoon öiden viileydestä johtuen.

    Posotin puuhun lämpimän valkoisella spotilla, että saisi rungon näkyviin, ja värilämpötila on eri. Ei kovin hyvä juttu, pitää keksiä jotain kätevämpää. Otin tähän myös yläpuolelta melkein kaikki spotit pois päältä, että lehdet ei ylivalottuisi niin pahasti. Pitäisi hankkia pari nipsulamppua ja joku mihin kiinnittää ne, että saisi säädettyä valot kohdilleen.

    VastaaPoista

Anonymous comments allowed because of public demand.