keskiviikko 28. syyskuuta 2016

Parit lamput

Illat pimenee ja alkaa taas kiinnostaa sisäpuutkin. Ne tuppaavat taantumaan kesällä, kun kiinnostus suuntautuu ulos.

Törmäsin pariin halpaan lamppuun Ebayssä. Molemmat ovat E27 kierrekannalla. Toisessa tuli mukana kiskokiinnitys, joka ei ikävä kyllä sovi minun kiskooni. Sikäli ei haittaa, että lampun kanta on kuitenkin tuo E27.Formaatti on PAR30. Toinen perustuu pikkuledeihin, toinen yhteen COBiin. Valontuotto on ihan samaa kastia, 100 000 luxia tulee 37 sentin päässä.Watteja molemmissa 35, kelvineitä 6000. Riittävän tiukkoja spotteja molemmat. (EDIT, pikkuledeillä toteutettu on paljon parempi, koska sen keila on 35 astetta, yhdellä cobilla toteutettu on olevinaan vain 12 astetta.)

Ilman kiinnikettä oleva maksoi 16€, Linkki kohteeseen.

Kiinnikkeellä oleva maksoi 17,60. Linkki.

Yksitellen kun tilaa, näyttivät tulevat kirjeenä, ja jää alle tullirajan. Hävyttömän halpaa siis. Pikkupuulle riittää yksi, vähän isommalle (30cm) laittaisin 3. Näiden täytyy olla puusta aika tarkkaan 40-45 sentin päässä. Tässä siis yksinkertainen ja halpa perusratkaisu lisävaloon.

Noissa on molemmissa tuuletin, joka pitää melkoista mekkalaa. Tuulettimet ovat standardi 12v tietokonetuulettimia, joita saa hiljaisempana versiona kaupasta esim. Noctualta. Tuularit maksavat melkein saman kuin lamppu.

Oikeastaan enemmän kiinnostavat nyt tuommoiset: Linkki kohteeseen.

4kpl 10W ledilamppuja, kiikulla eli suunnattavissa, 30 astetta, löytyy 4000K, ja nämä sisältävät muuntajan, sillä ne voi yhditää suoraan verkkovirtaan. 5W versio löytyy myös.
Hinnaksi tulisi 44€ kuljetuksella, siihen sitten tullit ja alvit päälle. Ei ole kallista. (EDIT, kohdetta täsmennetty, on vain 110V.)

Neljällä tuollaisella valaisisi aika isonkin lyhdyn. Sellainen huvittaisi rakentaa, mutta ei ole oikein tarvetta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Anonymous comments allowed because of public demand.