lauantai 28. lokakuuta 2017

Lisää sisäkasvatusmietteitä


Virittelin terraarioita uuteen uskoon. Lasitausta on aina vähän häirinnyt minua, koska puut heijastuvat siitä ikävästi. 


Laitoin mattamustaa kaakelia taustaksi ja pohjalle. Eihän tuo mustaa ole, koska valot ovat kirkkaat, mutta jonkunlainen tumma harmaa kuitenkin. Lopputulos onkin minun silmääni tyylikäs, ja on sikäli hyvä, että hajavaloa tulee entistä vähemmän. Pömpeli on olohuoneessa, valoa yli 500W, mutta kun bambusäleverho on alhaalla, television katsominen yms. ei häiriinny.

Kaakelia jäi ylikin, joten puille voisi tehdä alustoja ja tasoja siitä. Pienet puut on parempi nostaa hieman lähemmäs valoja. Osa vedestä jää lillumaan pohjan kaakelin päälle kunnes on haihtunut, ja on hyvä nostaa ruukut irti siitä.

Kaakelin leikkuu oli oma shownsa. Halusin mahdollisimman vähän saumoja, joten käytin isoja 30x60cm lattiakaakeleita. Tarve leikatulle kaakelille oli minimissään 8 kpl. Tuntui overkilliltä ostaa moista varten varsinainen laattaleikkuri. Ostin lasiveitsen tapaisen työkalun, ja ajattelin että lautojen yms. kanssa leikkuu onnistuisi. Ei onnistu. Laatan paksuus on 8mm, ja se on niin kovaa kamaa, että oikea työkalu on pakollinen hankinta. Bauhausin myyjä sanoi, että noin 200 euron hintainen leikkuri on halvin toimiva. Kun myyjän silmä vältti, otin 60 euron version. Onneksi se toimi hienosti, vain ensimmäinen laatta epäonnistui. Todella kivaa puuhaa, sitten kun oli kunnollinen työkalu. Laatat saa leikattua aivan millilleen, kun keskittyy.

Taustan kaakelit ovat kiinni kaksipuoleisella teipillä, pohjalla olevat ovat irti, jotta ne pääsee pesemään. 


 Valoille on kokeilussa uutta asettelua. Ne ovat olleet suunnilleen noin:


 Nyt poistin valoja keskeltä, tavoitteena jotain tuon tapaista:
Ajatus on, että latva kasvaa joka tapauksessa. Alaoksille pitäisi saada kasvuun lisää potkua. 

4 kommenttia:

 1. Nyt on kyllä pömpeli tyylikäs ei voi muuta sanoa. Meinasitko tehdä laatoista tollasia soiroja niinkuin ton fiikuksen alla vasemmalla? Toivotaan että kokeilu tuottaa tulosta! :)

  VastaaPoista
 2. Kiitti! Joo tuollaisia soiroja, ja sitten vähän erikorkuisia tasoja.

  VastaaPoista
 3. Yksinkertanen ja siisti tapa nostaa ruukkua. Teetkö vielä tasojen päällekkin soirot vai laitatko tasot vähän vinoon että vesi valuu pois? Aion kyllä käyttää samaa tapaa kun saan itelle terraarion :)

  VastaaPoista
 4. Joissakin ruukuissa on liian lyhyet jalat, ja vesi jää ruukun pohjan ja alustan väliin, jolloin maa-aines vettyy eikä ilma kierrä. Silloin on on hyvä nostaa ruukkua vähän.

  VastaaPoista

Anonymous comments allowed because of public demand.