maanantai 17. syyskuuta 2018

Työpaja Nik Rozmanin kanssa

Tato järjesti jo toisen työpajan. Opettajaksi hän oli hankkinut Nik Rozmanin Sloveniasta (Nik Art:n Nik siis!).

Meitä oli paikalla koko viikonlopun vain neljä henkilöä, sattuneista syistä kolme peruutti. Harmi tietysti, mutta me paikalla olleet saimme viikonlopusta irti valtavasti. Itse työskentelin lähinnä okakuusen (Picea pungens) ja kiinankatajan kanssa.

Nik oli todella hyvä opettaja, ja hauska tyyppi kaikin puolin. Hän on aika nuori vielä, 28-vuotias, mutta jo alalla hyvin tunnettu. Kun katsoimme millaisia transformaatioita puillemme tapahtui, emme voineet kuin ihmetellä. Upea kokemus kaikin puolin.

Sembrasta lähtee toinen runko
Sembra after - upea lopputulos!


Minun kuuseni


After, tässä on huono kuvakulma, ehkä tästä myöhemmin lisää.
Nikin kanssa tuli opittua deadwoodin käsittelyä. Useinhan kuolleen puuaineksen annetaan kuivua ennen kuin sitä aletaan muotoilla, mutta Nik oli sillä kannalla, että muotoilu on paras aloittaa heti. Halkaisin puuta jin-pihdeillä ja revin puun syitä irti niin, että kuollut puu ohentui ja yritin samalla saada puuhun liikettä ja vähän kierteisyyttä. Se onnistui minusta aika hyvin. 

Olen lopputuolkseen enemmän kuin tyytyväinen, ottaen huomioon, että puu on Mustilasta ostettu vuosi sitten. Kuvakulma on tuossa vähän huono, pitäisi ottaa kunnon kuva. Langoittelu tulee menemään uusiksi vielä muutamaan otteeseen, koska kuuset eivät asetu nopeasti.

Matin kataja before
Matin kataja after - uskomaton muodonmuutos








2 kommenttia: