lauantai 14. heinäkuuta 2018

Lisää tuijaa


Tuijan karsinta toi esiin vähän uuden kulman. Tuijan reagointi karsintaan on todella hienoa, uutta kasvua tulee joka puolelta. Kuva on tarkennettu runkoon, jota olen kaivertanut muutamaan otteeseen tänä kesänä. Klikkaamalla kuvaa aukeaa isoksi. Kaiverruksesta olisi mukava kuulla mielipiteitä.

Kaiversin aika syvälle, onttoon sisäosaan asti. Seurauksena koko puu alkoi hajota 😁. Alkaoksa on irronnut rungosta jo monta vuotta sitten, se on ruuvilla kiinnitetty paikoilleen. Ruuvi on peittynyt puuaineksella, joten ei haittaa mitään. Oikealla ylhäällä oleva oksa irtosi myös, joten käytin tilaisuuden hyväkseni ja poistin puuainesta niin, että kapenema parani.

Tämä alkaa minusta olla aika hyvä puu.

4 kommenttia:

 1. Hieno kaiverrus! Katsoim kuva 05.2017 ja ero on iso. Paljon parempi joka tapauksessa.
  Onnistuit myös tuoda esin kuollut puun oman kuvio (texture) ilman että näyttää keinotekoisesti. Tykkään!

  VastaaPoista
 2. Hupsis, en huomannut kommenttiasi Tato! Joo yritin kovasti säilyttää kaiken joka jo näyttää hyvältä, ja sitten vähän randomin näköisesti rikkoa vanhinta puuainesta, jotta näyttäisi että se on pisimmällä lahoamisessa. Enemmän voisi vielä syventää noita kaiverruksia, jotta tulisi valon ja varjon vaihtelua.

  VastaaPoista
 3. Pystyykö runkoa alkaa kiertää vastapäivään ja taittaa alas kierron suuntaan, jos ainesta on poistettu? Olisiko ajatusta, saisi lisäliikettä?

  VastaaPoista
 4. Tässä on elävää ainesta vain kapeat soirot, eikä taivuttelu houkuta. Puu on kyllä taas tuostakin kehittynyt, tästä pitäisi tehdä video, koska kolmiulotteisuus ei tule näkyviin. Surkea kuva. Kiitti kommentista!

  VastaaPoista

Anonymous comments allowed because of public demand.