torstai 9. huhtikuuta 2020

Pähkinä

Pähkinä, joka on kerätty Mustilassa talkoiden yhteydessä noin 2016.


Puu on leikattu alas säännöllisesti, ja juuret katkaistu lapiolla pariin kertaan. 

Tyvi on nyt 8 senttiä suunnillleen, ja juuria on joka suuntaan. Ehkäpä on aika mennä ruukkuun.


Seuraavaksi olisi vuorossa oksien kehittäminen. Toivottavasti selviää aika nopeasti, onko näin pieni koko ollenkaan sopiva pähkinälle. Ongelmana on valtavat lehdet. Jos ei ole järkevää, laitan puun takaisin maahan, ja kasvatan lisää runkoa.

Blogin pito on jäänyt tyystin. Suurin syy on kaikki muut foorumit, joilla asioita tulee käsiteltyä. Aika on myös auttamatta ajanut blogien ohi, mutta mitäpä sillä väliä 😄. Kaipaan kuitenkin itselleni tätä dokumentaatiota puiden kehityksestä.

Yksi syy blogin pidon heikkouteen on se, että möin pois vanhan Canon 600D:n. Ostin tilalle Sony A7 mark kolmosen, ja siihen 85mm opiskan lähinnä puiden kuvaamista varten. Ei toimi. Kaiken toiminnallisuuden selvittely vie ihan liikaa aikaa. Ostin jopa Canonin 6D mark kakkosen, josko se auttaisi, mutta ei vielä. Kuvia tulee otettua vain kännykällä, diginä siis, filmiä toki kuluu enemmän kuin koskaan. 

Tämä postaus on tehty kännykällä, ja luulen että näin se menee jatkossa. 

2 kommenttia:

  1. Tervetuloa takaisin!

    "Kaipaan kuitenkin itselleni tätä dokumentaatiota puiden kehityksestä." Tämä on itselle oikeastaan pääasiallinen syy blogin pitämiselle. Facebook oikeastaan tappoi lähes kaiken blogi- ja foorumitoiminnan, siellä pystyy hyvin jakamaan tietoa ja tekemisiä, mutta postit hukkuvat helposti informaatiovirtaan. Se on kuitenkin tosi mielenkiintoista nähdä miten puut ovat kehittyneet ajan kuluessa.

    Instaan olen itse laittanut kuvia lyhyillä teksteillä. Sinne voi kommentikenttään lisätä myös blogimerkintöjä, niin aika hyvin pysyy kärryillä tekemistensä suhteen. Siitä kiva, että pystyy selailemaan pelkästään kuvia, eikä tarvi tekstiin kiinnittää mitää huomiota.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitti kommentista, Vesa. Voisihan sitä instaakin kokeilla.

      Poista