lauantai 25. huhtikuuta 2020

Zelkova nire päivitys


Pistokkaana Saksasta Bonsaischule Engeriltä ostettu ostettu mustaselkova on ollut kaksi kesää säkissä. Ei ole kehitys nopeata. Tyvi on toki levinnyt, mutta muuten kasvu on ollut hitaanlaista.

Sama koskee monia vaahteroita säkissä. Ilmeisesti maa-aines on liian kuivaa ja isorakeista. Juurten kasvu ei ole riittävän hyvää. Säkeissä pitäisi ilmeisesti käyttää hienojakoisempaa maa-ainesta, ehkä kompostimultaa seassa. Vesi ei jää säkkeihin ollenkaan, kaikki johtuu maahan.

2 kommenttia:

  1. Moi Jani! Olen todella kiinnostunut aloittamaan bonsai harrastusta, mutta asun Jyväskylässä kerrostaloasunnossa. Kysyisinkin, että onko minun edes mahdollista kasvattaa bonsaita näissä olosuhteissa. Haluaisin kasvattaa puuni siemenestä ja aloittelijana olen hieman hakoteillä, että mistä aloittaa. Olen tehnyt melko paljon tutkimustyötä asian tiimoilta, mutta keon tarvitsevani apua alkuun pääsemisessä. Mitä lajeja kannattaa valita? Miten saan ne parhaiten itämään ja miten hoitaa niitä parhaalla mahdollisella tavalla? Kiitos jo etukäteen!

    VastaaPoista
  2. Vaatimus aloittaa siemenestä on yleinen, mutta kohteliaasti sanottuna se on haastavaa. Rungon kasvattaminen sisällä ei ole realistista. Taimi ruukussa ei ole bonsai. Satsaa hyviin valoihin, osta kunnon trooppinen puu Saksasta bonsaikaupasta, niin pääset harrastamaan ilman että joudut odottamaan kymmeniä vuosia rungon paksunemista.

    VastaaPoista