perjantai 4. kesäkuuta 2010

Alkukesän pesäkuusi

Olen yrittänyt kuvata tätä kuusta vaikka kuinka monta kertaa, mutta huonolla menestyksellä. Nyt päätin nostaa sitä ruukussaan vähän, joten samalla tuli tilaisuus yrittää uudelleen.


Taustana musta sametti, kameran salama kohti puuta ja orjalla toinen salama valkoiseen kankaaseen päällä. Valotus taitaa olla aika onnistunut, runko näkyy hyvin.

Uudet versot ovat kauniin vaalean vihreitä. Olen nyppinyt suurimman osan noin puoleen, koska se saa kuusen tekemään uusia. Olen pienentänyt tätä kuusta jo monta vuotta, nyt voisi jo alkaa miettiä mitä sen kanssa tekee. Vasemmalla oleva oksa olisi hyvällä paikalla alimmaksi oksaksi, mutta se kasvaa liian pystyyn. Sen tyvestä kasvaa ohut oksa, joka kelpaisi muuten, mutta kun se on niin tosi ohut.

Kaikki kuuseni tekevät tänä vuonna isoja vuosikasvaimia. Syitä voi olla useita - kevät on ollut märkä, olen lannoittanut kemiran raemaisella kevätlannoitteella monta kertaa, enkä istuttanut niitä uudestaan. Neulaset ovat tavallisilla kuusilla noin kaksisenttisiä, kun ne yleensä ovat olleet alle senttisiä. Ehkä se on hyvä merkki, puut viihtyvät ja näyttävät terveiltä, mutta pienemmät neulaset ovat kyllä mukavampia. Ehkä lannoitteessa on liikaa typpeä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Anonymous comments allowed because of public demand.