sunnuntai 7. marraskuuta 2010

Pari hankintaa

Nyt kannattaa katsastaa puutarhaliikkeitä. Sesonki on ohi, ja tinkivaraa sen mukaisesti.

Kävin eilen Kehäkukassa, Kehä ykkösen vieressä Pukinmäen kohdalla olevassa puutarhaliikkeessä. Täällä on aina ollut kiinnostavia tuijia, suuria ja vanhoja.
Tämä oli runsaat 2 metriä korkea, ja tyvestä vähän alle 10 senttiä paksu. 15 euroa... Ei niin hyvin tuosta kuvasta näy, mutta rungossa on alimmassa 20 sentissä vähän liikettä. Ei ole paljon kapenemaa, joten jonkinlaista kaivertelua on tiedossa. Sinne jäi vielä oikein hyvä kolmirunkoinen.

Pallohopeakuusi (Picea pungens "Glauca globosa"). Näitä olen käynyt ihastelemassa ennenkin. Kasvavat itsestäänkin aika bonsaimaisiksi. Runko on noin 5 senttiä paksu, joten paljon on puuta pienennettävä, että siihen tulee jotain järkeä.


Pallohopeakuusen tyvi.

Napsin kännykällä muutaman kuvan tarjonnasta.


Toinen pallohopeakuusi. Näitä oli hyviä ainakin 4 kappaletta! Tuosta tulisi hyvä puolivesiputous.

Omistajan oma bonsaiprojekti. Okakuusi luulisin?


Tuijia - etsi kuvasta yksi virhe.

Koreanpihtoja on siellä useita, tyvestä 7-8 senttiä suunnilleen. Koreanpihdalla on yleensä luonnostaan hyvä kapenema. Ainakin 2 oli hyviä bonsai-ehdokkaita. Hinta joitakin kymppejä.

Haastattelin samalla omistajaa (luulisin) talvehdittamisesta. Heillä on liikkeessä iso kasvihuone, jonka lämpötila pidetään talvella nollan tuntumassa. Siellä pidetään kaikki, joiden halutaan selviävän talvesta. Kysyin mitkä havupuista ovat talvenkestävimpiä, ja vastaus oli, että kyllä kaikki havut ovat vähän arkoja astiassa, maahan istutettuna sitten kyllä kestävämpiä.

2 kommenttia:

  1. vastaus tuijakysymykseen:
    olet varmaankin riistänyt yhdeltä tuijalta ruukun ja pätkän runogsta. ja jättänyt latvan roikkumaan.

    VastaaPoista

Anonymous comments allowed because of public demand.