lauantai 27. marraskuuta 2010

Pömpeli

Pömpelin pohjakasvusto sattuu olemaan sen verran hyvällä mallillaan, että räpsäisin kuvan.

Tuo kasvillisuus on nättiä, mutta on siitä haittaakin. Sinne pesiytyy väistämättä ötököitä. Tuossa laatikossa taitaa nyt olla ainakin kolmea lajia punkkeja. Vihannespunkkeja, niitä kellanvirheitä, joilla on kaksi mustaa pistettä selässään, hyvin pieniä mustia tai punertavia, ja sitten on jokin uusi tuttavuus, isompi, hämähäkkimäisempi, pulleavartaloinen ja kiiltävän musta. Tämä viimeisin on hyvin liikkuva, niin että kasvista ei välttämättä löydä ainuttakaan ötökkää, löytyy vain keltaisia läiskiä lehdistä ja seittiä lehtihangoista.

Lisäksi tuolla pohjakasvillisuudessa elää muitakin öttiäisiä, joista ei niin liene haittaa. Jonkin eksoottisen kotilon olen myös saanut jostain. Sen kuori on kiekkomainen, suurimmat yksilöt ovat olleen n.8 mm läpimitaltaan. Ne näyttävät lähinnä syövän leviä, eivät puita.

Systeeminen torjunta, siis Pravado, ei ole järkevää tälläisessa ympäristössä. Punkit pysyvät poissa sen kuukauden tms, jos puikkoja käyttää, mutta leviävät heti takaisin, kun vaikutus häviää. Olen nyt käyttänyt Neko Bio torjunta- nimistä ainetta ja 5% tolua. Punkit kuolevat, ja puut ennättävät tehdä lehtisatsin ennen kuin punkkeja on taas haitaksi asti.

Jää nähtäväksi, mikä on tilanne muutaman kuukauden kuluttua. Yleensä punkkiongelma on sitä pahempi, mikä kuivempi ilma on.

Kasveissani on ollut punkkeja iät ja ajat. Paljon kasveja pienessä tilassa, niin punkit viihtyvät. Ne eivät tapa kasveja, kunhan kasvit hoitaa puhtaiksi aina ennen kuin tilanne äityy pahaksi. Kyllä niistä haittaa on kasveille, ja lisäksi syödyt lehdet ovat rumia. Tällä nykyisellä systeemilläni ötököistä ei oikein voi päästä lopullisesti eroon. Ne eivät kuitenkaan haittaa kasveja niin paljon, että kasvit eivät kehittyisi.

Jaa jaa, tarkoitus oli jakaa se, että kasvu on hienoa, ei ongelmia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Anonymous comments allowed because of public demand.