sunnuntai 21. marraskuuta 2010

Viherpajassa jälleen

Koiran kanssa lenkillä tuli poikettua. Räpsin muutamia kuvia tarjonnasta. Kännykällä vaan, joten ei ole kaksinen laatu.
Kasvihuoneen korkuisen Ficus benjaminan tyvi. Toista metriä leveä.

Bonsaipuolella on uusia kasveja. Likustereita ja kiinanjalavia on aika mainioita. Tuossa kuvassa on melkein harvinaista herkkua, lehtikuusia. Veikkaisin Larix kaempferia, eli japanin lehtikuusi. Hintaa 95,-. Täytyy keväällä palata asiaan. Pikainen googlailu tuntui osoittavan, että pärjäisi ehkä ihan ulkopuuna. Hyvin pitäisi suojata tietysti talvella.

Lystikäs löytö. Sopivasti kuollutta rungossa, pari alinta oksaa OK kohdilla, ja juuretkin vaikuttavat hyviltä. Oksat reilusti alaspäin, eikä korkeutta yhtään enempää kuin mitä tuossa näkyy. Pari senttiä voisi mataloittaakin.

Näitähän riittää, mutta itse asiassa tuo on oikein käypää tavaraa. Uudet oksat pitää toki kasvattaa, ja varmaan juuristokin on onneton, mutta silti, rungolla on hyvä kapenema ja liikettäkin. Hinta taisi olla 7,95. Tällainen materiaali hakkaa mennen tullen kaikki pistokkaista ja siemenistä kasvattelut. Istutus hyvään maa-ainekseen, ja kaikki oksat pois alinta lukuunottamatta. Jahka uusia oksia on tullut, alinkin ehkä pois, ellei sillä ole käyttöä. Tuota en ottanut, mutta toisen kyllä, josta ehkä tähtään alle kolmen tuuman korkuiseen puuhun.


Tällaisen yhden puksipuun nappasin tarjouksesta, jotain 7 euroa. Aivan arvalla valitsin, katselin että näissä on monta taimea joka ruukussa, ja arvelin että pienen ryhmän voisi saada aikaiseksi. Kävi tuuri, kolmesta kasvista suurin onkin tosi hyvä mame. Pistää miettimään, mitä aarteita nämäkin voivat pitää sisällään.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Anonymous comments allowed because of public demand.