keskiviikko 12. lokakuuta 2011

Lissabon osa 1

Lissabonissa reissussa. Lämpötila huitelee siinä 30 asteessa, kotimaa kun taakse jäi oli mittarissa 2 astetta.

Käytiin kasvitieteellisessä puutarhassa, ja tässä muutama räpsäisy Ficus retusan rungoista. Niitä on ihan puistopuina, samoin kuin f. elasticaa ja muitakin ficus-lajeja.


Tuo edellinen oikeastaan näyttää aika paljon sellaiselta kaksijalkaiselta fiikukselta, jota halpiksissa on mukana.Seuraavasta en kerrokaan mitä siinä on. Odotan että saan kommentteihin arvauksen tai kaksi, ennen kuin kerron. Mitä on kuvassa? Ei liity fiikuksiin.


Kasvitieteellinen puutarha on ihan hyvä paikka käydä. Lajeissa on todella paljon sellaisia, mitkä ovat kirjoista ja nettijutuista tuttuja, mutta joita en ollut koskaan nähnyt. Lissabonissa ei juuri laske lämpötila alle nollan, joten monet trooppiset puut pärjäävät. Kuitenkin siellä on talvi, joten myös monet subtrooppiset lajit kestävät.

Löysin Lissabonista yhden bonsaikaupan, ja se olikin ihan ok. Ostin sieltä yhden oliivipuun. Paikan kuvat ovat kännykässä, enkä saa niitä sieltä ennen kuin kotimaassa. Myöhemmin lisää.

4 kommenttia:

  1. kuvassa on jonkulaisia juuria tai sitte jotain nykytaide-patsaita.

    VastaaPoista
  2. Jee, kaksi kommenttia! Kyllä ruinaaminen kannattaa. Anonyymi nro 1 osui kyllä lähelle. Kysessä on suosypressin, Taxodium disthichum, ilmanottoon kehittyneitä "polvijuuria". Niitä puu kehittää vain silloin, kun maa on hapeton. Aika ufoja.

    VastaaPoista
  3. uijui :) osasinpa hyvin arvata. polvijuuria :D

    VastaaPoista

Anonymous comments allowed because of public demand.