maanantai 30. tammikuuta 2012

Carmona

Carmonan ilmajuurrutuksen aloitin joskus vuosi sitten, ja vihdoin kyllästyin joskus kuukausi takaperin ja istutin sen, vaikka eivät juuret kovin kaksiset olleetkaan. "Puu" oli pari viikkoa pussihoidossa, ja kaikki meni hienosti.


Nyt se kukkii ja tekee uutta versoa oikein hyvin. Olen aivan hirveän tyytyväinen tähän. Tuossa alkutilanne:


Alkutilanteen puu on aivan mitätön, ei kapenemaa, ei oikeastaan yhtään mitään. Toiselta puolelta on runko kelottunut, ja se vaikutti ostohetkellä jotenkin kiinnostavalta. Tai jos suoraan sanotaan, niin jokin piti saada, fiilis oli sellainen. Halusin myös ihan vaan kokeilla carmonaa, koska minulla on ollut todella huonot kokemukset niiden kanssa. 

Nyt tiedän mitä Carmona vaatii: valoa ja kosteutta. Kannattaa kokeilla mitä pussihoito vaikuttaa tälle kaverille! Valotarpeet eivät ole suuret, kaksi loisteputkea lähellä riittää kyllä. 

Puiden kuvaaminen on vaikeata. Siis ei teknisesti, siinähän ne kököttävät, kaikki on kuvaajasta kiinni, asettelu, valot jne. Vaikeata on saada välitettyä se mitä haluaa puusta näyttää. Tämän puun hienous on runko, jossa on riittävästi leveyttä, että puu näyttää puulta. Runko jatkuu tasaisesti kapenevasti latvaan asti (!). Latva on tuo korkein kohta, jossa kasvaa pari lehteä. Se on hyvin vaatimaton vielä, mutta kyllä se siitä. 

Jaha, löysin tästä suunnitelman runsaan vuoden takaa:

Kyllä on surkeita kuvia. Mutta tuossahan on kelattu ihan nykytilanne. Kuvankäsittelyohjelmalla on siis pätläisty puolet rungosta pois.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Anonymous comments allowed because of public demand.