tiistai 27. maaliskuuta 2012

Viherpajassa taas

Kävin Viherpajassa jälleen. Uutispuolella, kaktuserämaassa -50% ale, joten sinne jos jotakuta kiinnostaa. Mehikasveja siellä on myös. Siellä on mm. sellaista pötkölehtistä rahapuuta, joilla oli varsin hyvät rungot. Tosi halpoja.

Olin itse asiassa ostamassa literati-materiaalia. Tiesin tasan tarkkaan, mitä olen hakemassa - pieniä sypressejä, joista saa tehtyä 20-30 cm korkeita minikokoisia literateja. Pehmeärunkoisia, jotta ne saa taivutettua villeille teräville mutkille. Mutta ei se sitten onnistunut, kun käteen osui runkoja, ja ne lähtivät mukaan. Pitää ottaa uusiksi joku kerta.

Uusia bonsaita oli tullut jonkin verran. Kiinanajalavissa oli muutama erittäin oiva yksilö. Ne pakolliset kiekurat, mutta aika kohdillaan ja mukavasti kapenemaa myös. Harmi kun ei tullut otettua kuvaa. Kyllä halpiksissakin eroja on, toiset on vähän enemmän ajatuksella tehty.

Mikä siellä nyt erityisesti kiinnitti huomiota, oli erittäin hyvin viihtyvät kameliat ja tavattoman kauniit lehtikuuset. Uhosin ostavani tuollaisen lehtikuusen jo viime keväänä, mutta pysyykö se talven hengissä minun talvehdituksellani. Emmityttää.

Nämä todella pitävät oloistaan Viherpajassa. 
Melkoinen tyvi!

Chamaecyparis obtusa var nana gracilis - sopivia
puita pieneen metsikköön ja kallioistutuksiin


Oliivipuu, joka on tyvestä noin 15cm. Iso kasvi, pari metriä korkea. 
Nämä ovat uskomattoman kauniita. Lehtikuusi, se japanilainen laji.
Himottaa, mutta meneekö se ulkona? 

Siinä on matskut muutamaankin metsikköön. Hinnat 3-5 euroa...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Anonymous comments allowed because of public demand.