keskiviikko 16. toukokuuta 2012

Pallohopeakuusi

Sattui sopiva ruukku vapautumaan, joten istutin pallohopeakuusen uusiksi. Minua on kiusannut se, etten ole nähnyt puun tyveä kunnolla ollenkaan, joten nyt rapsuttelin sen puhtaaksi. Ok tyvi, levenee mukavasti. En osaa ollenkaan arvata, mihin asentoon tämä pitäisi laittaa. Ihan helppo sitä ole kyllä kuvistakaan arvioida, silti olisi mukava kuulla mielipiteitä. 

Tämä lienee paras asento? Ehkä jopa vielä vähän enemmän kallelleen?

Toiselta puolelta. Useita mahdollisia latvoja. 

Tämä on selvästi mahapuoli. 
Löytyi käyttö vanhalle koiransängylle, jota koira vierastaa. Aika siististi onnistui  istutus.
Salon virtuaali! Upea. Saattaisi oksia löytyäkin, joista tehdä jotain tuohon suuntaan.


4 kommenttia:

 1. Tuo koiransänky onkin aivan loistava idea!

  En tuosta kaltevuudesta kyllä osaa sanoa. Aika pitkälle se kun riippuu siitä mihin suuntaan olet puuta viemässä eikö?

  Innostuin ja heitin melko villin virtuaalin puusta.

  Virtuaali

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. VAU! Upea virtuaali. Näkemystä. Ei ole tullut tuollainen puu mieleenkään. Kaikissa mun visioissa on oksa tuossa ekassa kaarteessa, ja toihan voikin olla se juttu. Ekassa kuvassa mulla on mielessä slanting, mutta tietty vaikea tuosta kuvasta arvioida, kun en vielä tiedä mitkä oksat lähtee ja mitkä jää. Tuosta sun virtuaalin kulmasta on vielä nebarikin suunnilleen parhaimmillaan. Iso kiitos.

   Poista
 2. Itsekkin yritin aika pitkään pitää tuota ensimmäisessä kaarteessa olevaa oksaa, mutta tuntu että se ei siihen nyt ihan sopinut niin otin pois!


  Minkäs lainen pallohopeakuusen kasvutahti on? Laji on puutarhamaailmassa hyvin tuttu, mutta ei ole ikinä tullut lähemmin seurattua miten hopeakuuset kasvaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aika hidaskasvuiseksi veikkaan. Ei ole mullakaan ollut kuin yhden kokonaisen kasvukauden, ja ihan alkutaipaleella molemmat (pallohopea- ja okakuusi). Nyt kun näitä on puutarhaliikkeissä katsonut, niin erittäin hyvää matskua. Kannattaa valita tarkkaan, koska saumaa on hyvin nopeaan etenemiseen, jos on oksat kohdillaan ja runko kunnossa jo valmiiksi.

   Poista

Anonymous comments allowed because of public demand.