tiistai 1. toukokuuta 2012

Tammi ruukkuun


Tammi siirtyi puulaatikosta ruukkuun. Laatikossa se ehti majailla kaksi kesää. Juurten kasvu on ollut valtavaa, pisimmät olivat puolitoistametrisiä ja pikkusormen paksuisia. Hienoja pikkujuuria oli yllin kyllin myös lähellä runkoa, joten sain poistettua kaikki pitkät juuret. Hyvältä vaikuttaa. Tuntuisi myös tulleen runkoonkin vähän lisää paksuutta.

Sellainen kummallisuus paljastui tästä, että puulla on kaksi nebaria. Toinen on tuo näkyvä, toinen viisi senttiä alempana, jossa kallio on tullut vastaan. Luultavasti tuo nykyinen on se joka jää. Vaan tarkkaan täytyy katsoa. Veikkaisin, että runko vähän kapenee ylemmän nebarin alapuolelta.

Poistin oksien kärjistä isoja silmuja. Nyt voi alkaa miettiä muotoilua pikkuhiljaa. Tuo on vähän huono kuva siinä mielessä, että kolme "runkoa" ei näy. tuo taitaa myös olla takapuoli. Se on "pigeon brest", eli pulun rinta, eli pullistuu tähän suuntaan.

Vuoden kuluttua istutus uusiksi, toivottavasti hiukan matalampaan ruukkuun. Tai voihan sen tuossakin pitää muutaman vuoden.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Anonymous comments allowed because of public demand.