sunnuntai 4. marraskuuta 2012

Parit sypressit

On aika ottaa sisään semitalvehtijoita. Tätä olen kasvattanut muutaman vuoden, ja se on aika nopeasti edennyt puun näköiseksi, mutta ei kovinkaan hallitusti. Oksia vain kuolee pois, ja tuollainen siitä on tullut. Nyt on esimerkiksi kuollut pari oksaa latvasta.

Toiseksi alin oksa kasvaa alimman päällä, joten sen voisi poistaakin. Toisaalta sitä voisi myös yrittää kääntää taaksepäin.

My Chamaecyparis thyoides. I keep it inside from about now to june or july, and put it outside for autumn. Idea is, Finnish autumn should be cool enough to mimic winter. So far this has worked well. It grows only when inside.

Chamaecyparis obtusaa en kasvata semitalvehtijana, vaan se on ulkona vuodet läpeensä. Niissä on kyllä hävikkiä, ja jos minulla olisi joku hieno yksilö, pitäisin turvallisemapana tuoda se sisään talveksi terraariomaisiin olosuhteisiin. Tämä kallio on 3 vuotta vanha.


Siinä on kolme pistokasta. Nyt noissa alkaisi olla materiaalia siihen, että karsimalla voisi yrittää tehdä noista vähän puiden näköisiä.

Tilanne 3 vuotta sitten:

Silloin kasvoivat nuo sammalet aika hienosti. Tälle pitäisi hankkia joku sopiva ruukku.

Small landscape. Chamaecyparis obtusa. This planting is grown outside all year. Now there is some material, I should try to make those little things look more like distant trees. perhaps next summer.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Anonymous comments allowed because of public demand.