sunnuntai 13. huhtikuuta 2014

Acer

After the point on no return! This maple was miserable and I had to do something.


Hirveän hankala on ollut tämä vaahtera. Sunnitelmia on ollut monia, mutta kaikki ne on tullut hylättyä. Rungon kiekurat ovat rumat. Pitkään olen asiaa ihmetellyt ja kavereitakin sillä vaivannut.

Ruukkua ei ollut joten tuoommoisen hätäratkaisun jouduin tekemään:Eli ylemmästä ruukusta on pohja pois. Kivet pitävät halkaistun ruukun kasassa.

4 kommenttia:

 1. Uusi päivitys, hyvä! Ehdinkin jo melkein kaikki vanhat lukea.

  VastaaPoista
 2. No joo, olen ollut kovin laiska. - Pitäisi nuo vanhat käydä läpi ja vähän editoida, aloitin tämän eri pohjalta kuin mihin olen päätynyt. Paljon voisi tiivistää ja koota yhteen. Kaikki henk. koht. aineisto joutaisi pois, häiritsevät lähinnä.

  VastaaPoista
 3. Öö.. onko tämä siis airlayer, jossa kuorimisen sijaan onkin vain sahattu pois osa rungosta? Jos, niin miksi tämä on parempi kuin kuoriminen?
  -Hakim

  VastaaPoista
 4. Airlayer joo, tyvisellainen. Kuorimalla saattaa käydä niin, että puu kasvattaa ainesta paljonkin, ja se saattaa menna haavan yli ja korjata kuorimisen eikä juuria synny kunnolla. Tässä juuria syntyy varmemmin. Myöhään syksyllä, kun lehdet ovat pudonneet, pitäisi vähän kurkata kuinka paljon juuria on. Jos niitä on tarpeeksi, voisi puun sahata poikki ja istuttaa maahan pariksi vuodeksi. Ylemmässä ruukussa juurien talvehtiminen on vähän epävarmaa.

  VastaaPoista

Anonymous comments allowed because of public demand.