lauantai 4. heinäkuuta 2015

Ficus


 Lehtien poiston (tunti!) jälkeen:

Tyvi on kehittynyt hienosti. Puulla on ollut vuoden ajan hame. Kasvihuonemaisissa olosuhteissa ilmajuuria tulee jatkuvalla syötöllä. Puulla on nyt 210W monimetallivaloa, 3*70W. Kasvutapa on riittävän hyvä tämän kokoiselle puulle.

Seuraavaksi tämä pitäisi ensin langoittaa ja sitten istuttaa uusiksi. Puu alkaa nousta ylös ruukusta, juuria on niin paljon. Istutus onkin sitten vielä lehtien poistoa isompi homma, juuret pitäisi varovasti järjestellä. Se on erittäin hidasta puuhaa, ne pitäisi laittaa kauniisti säteittäisesti, ja niin levälleen kuin mahdollista. Ajan saatossa luulen että tyven saa vielä paljon leveämmäksi. Juuret myös kasvavat yläs maa-aineksesta, ja sitten takaisin. Pintajuuria saattaa saada aikaiseksi koko ruukun alalle.

Pannaas vielä kuva puusta, jonka vuoksi lähdin tähän suuntaan (nämä ovat aina niin vaatimattomia tämä mallit):


2 kommenttia:

  1. Aivan! Tämähän paranee kuin viini vanhetessaan. En aiemmin ole tästä saanut oikein hirveästi mielipidettä muodostettua. Mutta monimetallit ja ilmajuuret ovat saaneet paljon parannusta aikaan. On paljon enemmän vanhan trooppisen banyan puun näköinen nyt.

    VastaaPoista
  2. Lisäsin kuvan puusta, jonka vuoksi lähdin tähän suuntaan. Seuraavaksi pitäisi harjoitella aika hurjaa langoittamista. Ruukkukin tälle pitäisi jostain keksiä.

    VastaaPoista

Anonymous comments allowed because of public demand.