perjantai 24. heinäkuuta 2015

Pari sembraa

Tämän kevään ostoksia. Ensimmäinen on Pukinmäen Puutarhaliikkeestä.


Kurjen mallinen... Tyvestä 5-7 senttiä, vähän miten sen nyt katsoo. Ostaessa ajatus oli puolivesiputous, jossa joku noista oikealla alhaalla olevista oksista muodostaisi latvuksen.


Nyt huomasin, että tuo alaoksa vasemmalle tekisi hyvän latvan. Olisi liikettä ja hillitön kapenema. Jotain pientä keloa tuohon oikealle, koska siihen jää iso reikä.

Istutin keväällä lammikkoruukkuun, sellaiseen siivilän tapaiseen viritykseen. Istutusalustana 6-10 mm moler-savi pelkiltään. Lannoituksena Bio-Goldia. Tuntuu toimivan hyvin. Vaikka on ollut sateinen kesä, ja uudelleen istutus oli varmaan melkoinen järkytys, puu on lykännyt uutta kasvua hyvin. Syksyllä pitäisi typistää lisää. Kuinkahan paljon sitä uskaltaa. Onkohan liikaa, jos katkaisee pystyssä olevan rungon suunnilleen tuosta mihin kuva päättyy.

Puulla on kolme runkoa, takana oleva on huonoin, mutta ehkä siitä saisi jotain kasvua taakse.Toinen on Keravan Muhelavaiselta. Nuori puu, mutta muhkea 6-senttinen runko suunnilleen. Piirsin puuhun pari viivaa näyttämään mahdollista rungon linjaa. Toinenkin mahdollinen runko olisi, mutta se tekee 90 asteen kulman. Riippuu tyvestä kumpi on parempi. Melkein olisi mahdollista päästä shohin-kokoon, ruukkuineen alle 20 senttiin. Rungossa on paljon pieniä oksia, joiden toivon säilyvän. Reipas leikkuu syksyllä myös? Tämä on paremmassa kasvussa kuin tuo edellinen.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Anonymous comments allowed because of public demand.