perjantai 13. toukokuuta 2016

Viinivaahtera

Viinivaahtera sujahti kylmälavasta ruukkuun.
Se olikin kauhea homma, rapsuttelin hiekkaa bambutikulla pois juurista, kunnes juuripaakku keveni niin paljon, että sain sen nostettua kottikärryyn. Sitten pääsin jatkamaan rapsuttelua pöydän ääressä. Pari tuntia siinä meni, mutta lopulta sain kaiken hiekan pois. Katkoin kaikki paksut juuret, ohuita juuria en katkonut yhtään. Ruukku on aika iso ja syvä, mutta pienempään puu ei mennyt, koska juuria on niin paljon. Nebarista on turha puhua. Puu on ollut verkkopaakussa, ja kangasverkko on kiristynyt puun sisään monessa kohtaa, ja maarajasta kun mennään alaspäin, tulee käänteistä kapenemaa. Ihan tarkkaan en vielä kyllä tiedä tilannetta, kun ei etupuolikaan ole selvillä.

Ekassa kuvassa se mitä olen tottunut etupuolena pitämään. Siinä jää taakse jää oksa, jossa olisi ainesta alaoksaksi. Silloin pitäisi etupuoli olla jompi kumpi näistä.Minusta tuo eka on kuitenkin parempi.

Tämän ostin syksyllä 2014. Se kasvoi kylmälavassa puolitoista vuotta, kaksi talvea. Nyt ei kait muuta kuin odotellaan ja pidetään puusta hyvää huolta. Paljon lannoitusta, ja toivottavasti tulee vielä lisää uusia oksia.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Anonymous comments allowed because of public demand.