lauantai 28. marraskuuta 2009

Uusia suunnitelmia sisäpuille osa 7

Aika näppärää on pistokkaiden juurruttaminen valolaatikossa. Kun puita karsii ja napsii, voi oksat tökätä suoraan laatikon pohjalle. Kuvassa yli sentin paksu Ligustrum, Serissoja, Ulmus, joku aralia. Vähän kuvan ulkopuolella on vielä Buxus harlandiita. Buxuksia lukuunottamatta muut ovat juurtuneet. Buxukset vain istuvat, paitsi muutama nuppu puhkesi kukkaan.

Tuosta Ligusta tulee toki bonsai, muista en tiedä. Vähän on suunnitelmissa kyllä sisäkallioiden perustaminen, ja serissa ja buxus tuntuisivat nyt kiinnostavimmilta lajeilta siihen tarkoitukseen. Ja eiväthän kerta kaikkiaan ota yhtään mitään valolaatikon etualalla ollessaan. Nättejäkin ovat. Mutta pitää itseään estellä, ettei niistä lähde puita kasvattelemaan, koska sen tilan voi käyttää mielekkäämminkin.

Lukaisin läpi edelliset mietteeni (osa 6), ja en ole samaa mieltä kanssani :).

Puut eivät voi olla peräkkäin. Takana oleviin ei pääse käsiksi, niitä ei näe, ja kastellessa tönii kasveja kaiken aikaa. Laatikon leveydellä ei ole niin suuresti väliä. Tila tulee käytettäväksi tehokkaammin, kun laittaa useampia hyllyjä päällekkäin.

Tässä suunnitelma, jota en aio vielä toteuttaa:
Korkeutta metri, leveyttä metri ja syvyys 30cm. Hyllyt ovat 25cm leveitä. Yksi sälekaihdin peittää koko homman. 30W putket ovat sopivia.

Tämä tulee käytävään, joka on aivan hukkatilaa nyt. Tässä suunnitelmassa on tärkeää se, että vain 1 m² seinätilaan mahtuu kolme metriä puita.

Miksi pitäisi mahtua lisää puita kolmen metrin edestä? Hohhoijaa. Pirun hyvä kysymys. Siksi että Plantagenissa on paksurunkoisempiakin sypressejä. Siksi että Viherpajassa Vantaalla on koko ajan useita ostamisen arvoisia puita. Siksi että kokeiltavia lajeja on vielä kymmeniä. Ja siksi, että tiedän mistä saa upeita kallioita monta, mutta ne vaativat paljon tilaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Anonymous comments allowed because of public demand.