lauantai 20. huhtikuuta 2013

Pikku hiljaa....


Kaiketi se kevät on nyt tullut, ainakin joksikin aikaa. Ensimmäiset puut alkavat olla irti jäisestä maasta. Bonsaihyllykön sisällä olevien ruukut ovat vielä tukevasti jään sisällä. Jahka poistan hyllylaudat, sulaminen nopeutuu, mutta sen kanssa ei ole kiire. Ruukussa olevat puut lähtevät liikkeelle nopeammin kuin maassa kasvavat, ja niitä täytyy vähän jarrutella.

Kaikkein huonoin tilanne on se, että puut heräävät aktiiviseen kasvuun, mutta tuleekin vielä kovia yöpakkasia. Kotimaisilla puilla on jarrut tähän, ne ovat hitaita heräämään, ja hyvästä syystä. Hitain taitaa olla tammi.

Spring seems to be here, although I am not yet sure. Pots inside that box/shelf are still inside thick ice, and that's the way it must be. There may still be quite severe falls in temperature, and those trees that are too eager to wake up are in risk to die or lose important branches. 

There are a few trees that I am wintering for the first time, including two Japanese cherries. They are supposed to be among the hardiest, but I do not have high hopes. I always test trees, even though I already know the answer - stick to the natives. Or northern trees, to be exact. Of cource all the trees I test are cheap. 

A Finnish bonsai friend has bought a tree originating high in Italian mountains, and that is very interesting. It has survived Finnish winters with no problem at all. I should try something like that too. 

2 kommenttia:

 1. Mielenkiintoinen blogi sinulla! Täytyy tutustua tarkemmin, sillä bonsaiharrastelu kiinnostaa. Pitkäjänteisyyttä minulla ei ole, mutta ehkä tämänkaltainen toiminta sitä juuri kehittäisi.

  VastaaPoista
 2. Kiitti kommentista Khayr. Lisäisikö pitkäjänteisyyttä, mene ja tiedä.. Oma viehätyksensä on projekteissa jotka kestävät kymmeniä vuosia. Tarjoaa vähän toisenlaista näkökulmaa normaaliin tohinaan. Sikäli ehkä.

  Bonsai on ihan hyvä harrastus. Hoitoon ei saa kauheasti menemään aikaa per kasvi, ehkä muutamia tunteja vuodessa. Sikäli helppoa. Toisaalta kastelu aiheuttaa sen, että kokonaan unohtaakaan ei voi.

  Aloittele sitten kunnolla, niin että touhu palkitsee - osta heti joku oikea bonsaipuu. Se voi olla halpa, mutta runko pitää olla. Muutoin hommasta tulee pelkkä kärsivällisyysharjoitus. Opiskella pitää.

  Pitäisikin kirjoittaa juttu bonsain valitsemisesta. Kuvituksen voisi pölliä nettikaupoista. Eli siis pointteja millä perusteella valita puu.

  VastaaPoista

Anonymous comments allowed because of public demand.