maanantai 22. huhtikuuta 2013

Oliivi

Oliivi on nyt ollut sisäkasvatuksessa noin puolitoista vuotta. Valaistuksena on kolme loisteputkea.


Se on saanut kasvaa aika villinä. Istutin sen uusiksi, vaikka tarvetta ei juuri ollut. Halusin vain nähdä sen juuret. Seuraava istutus ehkä kahden vuoden kuluttua. Tuossa ennen istutusta. Viimeiset puoli vuotta ruukussa on ollut sammalta.

Kasvu on ihan kohtalaista, samaa tahtia kuin esim. puksipuilla. Toistaiseksi voin siis sanoa, että kyllä - oliivia voi kasvattaa trooppisten puiden tapaan sisäbonsaina. Ei tietenkään ilman lisävaloa.

My indoor olive. Has been indoors now for 18 months. Nothing to show really, except the fact, that it seems to me this species can be grown indoors under fluorescents (I have 3 tubes above this). It is growing, slowly, but steadily, a lot like a Buxus. Very important addition! Of course it is bit early to celebrate. 

2 kommenttia:

  1. Hei,

    Tarvitseeko Oliivi lisävaloa myös kesällä?

    - Ville

    VastaaPoista
  2. Kimurantti kysymys. Minulla sisäpuut eivät ole ikkunalla, ja ne valaistaan samoin ympäri vuoden. Mielestäni kasvit eivät pidä siitä, että valaistusolosuhteet muuttuvat paljon. Mutta jos kasvit ovat ikkunalla, veikkaisin että lisävalo ei ole välttämätöntä kesällä. Paljon riippuu siitä, kuinka paljon suoraa aurinkoa ikkunasta tulee. Epäsuoralla päivänvalolla ei ole juuri merkitystä.

    VastaaPoista

Anonymous comments allowed because of public demand.