keskiviikko 30. heinäkuuta 2014

Ulmus


Sorry for the bad picture. It is a Ulmus glabra I found today growing in a ditch nearby. Now I wonder, should I collect it next autumn or spring. Spring would be safer, I guess, but there will be water in the ditch ;-).

Vuorijalava luulisin, kasvaa tuossa lähellä. Raivauskone on katkonut tämän varmaankin aika monta kertaa, runko on hyvin kärsinyt eli luonteikas. Tyvestä varovaisesti arvioiden 15cm. Korkeutta ehkä 30cm, vaikea sanoa, koska tämä makaa ojan pohjalla. Ei irtonaisena, mutta aina kun puu on nostanut päätään, se on katkaistu. 

Aina pitäisi kysyä lupa puun nostoon, joten kysyin kohdalla olevan talon isännältä, ja sain luvan. Oja ei tosin ole hänen maillaan, vaan tontin vieressä. Kaupunkia tuskin haittaa, onpahan vähemmän raivattavaa. 

Alkaa olla aika paljon uutta puutavaraa tulossa. Iso tammi, varattu viinivaahtera, varattu vuorimänty, ruinattu marjakuusi, mutta siitä en ole vielä saanut vastausta. Haapakin oli taas tarkoitus nostaa keväällä. Olen ottanut etupihaakin käyttöön, ja sitä täytynee käyttää vielä lisää. Osasta puita pitäisi luopua. Isomman pihan hankinta ei ole ihan yksinkertainen juttu.  

4 kommenttia:

 1. Joko on jalava käyty hakemassa parempaan talteen?

  VastaaPoista
 2. Ei vielä, ajattelin että lehtien pudottua olisi turvallusempaa. Mitä mieltä olet?

  VastaaPoista
 3. Ehdottomasti kannattaa odottaa että lehdet putoaa. Ajattelin vain että on malttamattomuus iskenyt ja puu noussut maasta etuoajassa. Onhan tuo kuitenkin melko lupaavan näköinen yksilö!

  VastaaPoista
 4. Hah! Kärsivällisyys on mun keskimmäinen nimi.

  Tuo kasvaa täysin avopaikalla, ja luulen että se ei ole ihan helppo nostettava, ojan pohjalla kuitenkin. Kukahan kehtaisi lähteä mukaan?

  VastaaPoista

Anonymous comments allowed because of public demand.