torstai 21. toukokuuta 2015

Okakuusi

Huomasin että tämähän on hankittu jo vuonna 2010. Eipähän ole ollut vauhdikasta etenemistä! Tunnisteella "Okakuusi" löytyy muutama vanha kuva.


Paras asia tässä on, että kaarna on kehittynyt kauniisti. Samalla on kuitenkin tullut esiin kumma juttu, tyvellä kaarnaa ei ole, ja puu vähän kapeneekin alaspäin... Tuohan onkin vartettu. Kaikkien näiden vuosien jälkeen, nyt vasta huomasin. Vartettu hyvin siististi, mutta röpelön kaarnan puuttuminen tyveltä haittaa kyllä kovasti. 

Tämä on ollut aika hidas käänteissään. Latvaan se tahtoo tehdä valtavia silmuja, ja alas sitten vähän ja pieniä. Tälle olen yrittänyt tehdä "energian tasapainottamista", eli latvasta poistanut lähes kaikki silmut, ja kaikki suuret, ja alaoksilta ei poisteta mitään. Viime vuonna lannoitin tätä aika voimakkaasti raemaisella lannoitteella, ja se tekikin todella suuria ja meheviä neulasia. Nehän eivät sovi kuvaan ollenkaan. Lannoituksen seurauksena kuitenkin myös uusia silmuja tuli reilusti, ensimmäistä kertaa, ja myös alaoksille. Aion jatkaa samaan malliin, runsasta lannoitusta, paljon aurinkoa ja aika paljon vettä myös, koska tämä tuntuu siitä pitävän. Ehkä sitten taas viiden vuoden kuluttua katsotaan missä ollaan. 

Mutta tuo varttaminen. Pystyisiköhän tätä tyvijuurruttamaan? Jos pystyisi, voisi asennon päättää itse. Nebarihan tältä puuttuu täysin. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Anonymous comments allowed because of public demand.