sunnuntai 10. toukokuuta 2015

Kääpiökuusi

Tuli käytyä Järvenpään pihapalvelussa, joka oli positiivinen yllätys. Siellä on paljon ylivuotisia kasveja. Sieltä olisi helposti voinut ostaa vaikka 10 puuta. Vuorimänty ja kääpiökuusi tarttui mukaan.


Ei kovin hyväkuntoinen yksilö, mutta hyvin tullut rakennetta ostajaa odotellessa. Nyt on huonoja kuvia, oli aika pimeätä jo kun räpsin. Puu ei ole noin vihreä, vaan vähän sairaan kellertävä.

Tuossa on vain yksi puu, jonka runko jatkuu ruukun pohjaan asti. Rungossa ei ole mitään mielenkiintoista, minua kiinnostaa tehdä tästä ryhmä. Jokaisella noista oksista on jo omiakin juuria, mutta pidän ne yhdessä.Katkaisin tyvestä runkoa alimman 5 senttiä, seuraavassa istutuksessa menee sitten seuraava pätkä jne, kunnes puu mahtuu bonsairuukkuun.


Istutus samaan ruukkuun takaisin. Maa-aineksena kissanhiekkaa ja kuoriketta. Nyt puun pitäisi antaa levätä ensi kevääseen, mutta saa nähdä maltanko, langoittelu himottaa kovasti.


4 kommenttia:

 1. Hei! :) Ihania puita! Olisiko sinulla antaa vinkkejä nuorelle aloittelevalle bonsai harrastajalle tms linkkejä? :) Millaisia puita suosittelisit ensimmäisiksi bonsaiksi? Kiitos (:!

  VastaaPoista
 2. Moi ja kiitos kommentista! Ulos vai sisään? Ulos - mongolianvaahtera, sisään - vaikkapa joku fiikus.

  VastaaPoista
 3. Tommosenhan vois itellekkin tehdä! toivotaan että piristyis kyseinen yksilö!

  VastaaPoista
 4. No eiköhän se, vähän lannoitusta ja antaa ajan kulua.

  VastaaPoista

Anonymous comments allowed because of public demand.