maanantai 25. toukokuuta 2015

Kiinanlikusteri

Tässä taas yksi mallsai. Viime kesänä hankittu. Usein katkaisen kaiken alinta oksaa myöten, mutta muistaakseni tähän ei jäänyt mitään. Runko on noin 7cm tyvestä.


Kaivertelin katkaisukohtaa vähän. Lisää pitää kaivertaa vielä, nyt reikä on liian suuri ja ylhäällä. Olisiko tuo virtuaali parempi. Reunoihin tarvitaan vähän uutta puuainesta:Voi olla että enemmänkin pitää ottaa. Nuolella merkkasin oksan, josta voisi tulla latva. Olisi kiva jos latva palaisi takaisin hiukan. Tätä täytynee langoitella kesän aikana. Kun latvaa saa kehittymään, pitäisi oksia langoittaa reilusti alaspäin. Latvan kanssa korkeutta voisi  tulla sentti pari lisää. Mame-muottiin tämä ei mahdu muutenkaan.


Nurja puoli luulisin. Muuten käypä tämäkin, mutta juuret ovat paremmat toisella puolella.

Maa-aines kannattaa suojata, ennen kuin alkaa dremelöidä, muuten se täyttyy puupölystä.Tämä on kasvaa rehottanut pömpelissä T5 kasvilamppujen alla. Niiden intensiteetti ei ole riittävä kunnolliseen tiuhaan kasvuun. Lehtivälit on 2-senttisiä ja lehdet tuuman mittaisia. Ehkä jos oikein vähällä lannoitteella kasvattaa, voisi toimia. Nyt laitoin tuon ulos, likusteri viihtyy ulkona hyvin, enkä ole huomannut sen kanssa samanlaisia sopeutumisongelmia kuin  fiikuksilla. Syksyllä sitten, jos kasvu on ollut hyvää kesän aikana, pitäisi laittaa puu monimetallilamppujen alle, jos suurempi intensiteetti pienentäisi lehtiä ja lyhentäisi lehtivälejä.

Talven aikana nämä sitten tuppaavat taantumaan, mutta jos seuraavan kesän jäljiltä ollaan taas vähän edistytty tähän kesään nähden, niin homma kannattaa. Minulle tuo on aika hyvä jo nyt.

Löytyi kuva puolen vuoden takaa suoraan pömpelissä kuvattuna. Ensimmäinen uusien oksien typistys takana. Olen antanut oksien kasvaa noin 15-senttisiksi, sitten olen typistänyt ne kahteen kasvupisteeseen.2 kommenttia:

  1. tulee hyvä! rupes tekee mieli kaivertaa omaa likusteria :D

    VastaaPoista
  2. Oolrait! En ollut tuohon tyytyväinen, ja virittelin sitä vielä vähän. Kun tekee vähän lehtiä, kuvaan uudestaan. Minkäslainen likusteri sulla on? Koska panet blogin pystyyn :)?

    VastaaPoista

Anonymous comments allowed because of public demand.