lauantai 16. toukokuuta 2015

Prunus incisa

Hankittu keväällä 2012. Viime kesänä istutin lavaan. Japaninkääpiökirsikka on suomalainen nimi tälle. Englanniksi Fuji cherry.


Sori vaan, taas on huonoa kuvaa. Lehdet ovat erittäin pienet, 1-2 senttiset. Tämän luvataan kasvavan metrin pari korkeaksi puuksi tai pensaaksi. Loistava bonsaiehdokas. 

Ostaessa tämä oli täynnä kauniita hiukan vaaleanpunaiseen vivahtavia valkoisia kukkia, mutta kun sain kasvin kotiin, ne olivat kaikki varisseet. Nyt puu teki muutaman pienen kukan. 

Kestävyyttä luvataan vyöhykkeelle 1. Laitoin kasvin ympärille isoja kiviä, ne tasaavat hyvin lämpöä. Lavan päällä oli puoli metriä lunta. Hyvin lähti keväällä kasvamaan, yksikään oksa ei ole kuollut talvella. Normitalvesta nämä selviävätkin varmaan hyvin. Se on se yli 20 asteen pakkanen ilman lunta, joka säännöllisen epäsäännöllisesti iskee tänne, ja tappaa tämmöiset.

Suunnitelma on kasvattaa tätä maassa (tai lavahan tuo on) kunnes runkoa on riittävästi. Sitten ruukkuun, ja talvet kylmälavassa. Pienenä puuna tuon voisi hyvin istuttaakin kylmälavaan.

Kaksi edellistä talvea tämä on talvehtinut kotimaisten seassa, ruukussa ja puulaatikossa tai miksi tuota kutsuisi, kasvipöydässä siis. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Anonymous comments allowed because of public demand.