tiistai 13. syyskuuta 2016

Likusteri + Biometar

Osui käteen kaverilta saatu Pentacon-EOS-adapteri, jolla ei ole tullut leikittyä tarpeeksi.

Canon 600D + Biometar + Ligustrum sinensis
Tuossa Pentaconin objektiivi, 80 mm Carl Zeiss Jena Biometar jostain 60-70 luvun vaihteesta. Rullafilmille se on normaaliobjektiivi, mutta tälle digikameralle tele. Aukko 8.

Noiden vanhojen opiskojen käyttö toimii yllättävän hyvin digikameran kanssa. Kaikki tarkennusapuvälineet on käytössä, vain kameran automatiikka ei pelaa. Manuaalitarkennus siis, mutta se nyt on muutenkin käytössä jalustalla kuvatessa. Valotusautomatiikka toimii, haarukointeineen.

Pitäisi jaksaa opetella Gimpin käyttö siten, että saisi kaksi kuvaa yhdistetyä. Tuossa kuvassa lehdet ovat ylivalottumisen rajoilla, mutta runko on alivalottunut. Tausta häviää täysin. Tämä on kuvattu suoraan pömpelissä, joka toimii kohtuullisena kuvauspaikkana.

Flektogon löytyy myös, 50mm laajakulma (6x6 formaatille siis). Pitää testata sekin. Tästä sain myös loistavat tekosyyn hankkia Mirrin, Mir siis, 65mm opiska, joka oli joskus lainassa Pentacon six:iin. Jostain syystä rakastuin siihen täysin. Ehkä vain siksi kun se oli kaverin.

Miksi pitäisi käyttää noita vanhoja opiskoja, mitä hyötyä siitä on? Ei mitään. Canonin 100mm makro on tarkkuudessa eri planeetalta. Laitoin tuon 40-50 vuotiaan opiskan kuvan tuohon aika isona (klikkaamalla suurenee). Siitä voi katsoa tarkemmin.

2 kommenttia:

  1. Siis tämä on hieno kuva hienosta puusta! Tämä puu nyt todella ei näyttää pieneltä vaikka se on, muistan kun näin sen joskus livena. Ihan hieno kuvakin! Mä en tiedä mitään kameroista mutta kuva tuli tosi terävä ja varjot kohdallaan. Loistava työ! Mä veikkaan että lehdet ovat joku max 1 cm pitkiä (siis se isommat niistä).

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo tätä ei tule itse ajatelleeksi, kun koon tietää. Puun korkeus ruukun yläreunasta on nyt 13cm. Monet jotka ottavat kuvia pienistä bonsaista ottavat samalla kuvan jossa ruukku on kädessä tms, jotta mittakaava tulee esiin.

      Poista

Anonymous comments allowed because of public demand.