lauantai 3. syyskuuta 2016

Pesäkuusi

Pitkästä aikaa päivitystä tälle. Edellisestä on vierähtänyt 4 vuotta.


Kuusella oli joku ötökkäongelma noin 3-4 kesää sitten, ehkä se on ollut sillä niin kauan kuin se on minulla ollut. Käytin silloin ensimmäisiä kertoja Provadon puikkoja havupuille, ja tämä on yksi siistä, joilla vaikutus oli iso. Ötökät aiheuttivat kaikkien sisempien neulasten kuivumisen, ja sen seurauksena puusta tuli huono, kaikki terve kasvu oli aivan oksien kärjissä. Nyt kun puu on vahvistunut, olen päässyt leikkaamaan uutta kasvua pois, ja sen seurauksena on tullut paljon jälkisilmuja. Tänä vuonna pääsin leikkaamaan uutta kasvua pois kolmeen kertaan. Ensi vuonna pitäisi jo päästä langoittelemaan, tai mikä jottei jo tänä vuonna.Takapuoli, josta voisi tehdä myös etupuolen.

Istutan tätä aika harvoin, ehkä 3 vuoden välein. Juuret ovat huvittavan paksut, kuin isolla puulla, vaikka yläosan kasvutapa onkin hienojakoinen. Provadoa käytän joka vuosi, Kaksi puikkoa puolitettuna riittää koko kasvukaudeksi. Tänä vuonna käytin yhden kerran myös Calypsoa kasteluvedessä. Calypsohan on suunnilleen samaa kamaa, mutta nestemäisenä. Lannoituksena on BioGoldia, se on todella hyvää tavaraa tälle.

2 kommenttia:

 1. Ymmärsinkö oikein että käytät Provadoa vaikka ei näy ongelmia? Jos on, teetkö niin toisille puille, esim. vain sille jolla usein tulee ötököitä tai jostain muista syystä?
  Pidän tästä puusta ja ruukku mun mielestäni on paljon parempi kuin aikaisemmissa kuvissa :)

  VastaaPoista
 2. Joo käytän Provadoa kaikille ulkopuille. Vaikka ötököitä ei olisi, aina niitä kesän aikana tulee. Laitan puikot suunnilleen toukokuussa, ennen kuin ensimmäiset isommat ötökkäinvaasiot tulevat. Provadon vaikutus kestää ohjeiden mukaan 8 viikkoa, ja meillä se tarkoittaa, että paljon muuta ei vuoden aikana tarvita.

  Viime kesänä käytin myös yhden kerran Calypsoa.

  Ruukku on aika vanha jo, yksi niitä harvoja, joissa lasitus on aika onnistunut. Muuten aika kömpelö :).

  VastaaPoista

Anonymous comments allowed because of public demand.