torstai 10. joulukuuta 2009

Sisäpuut osa 8


Järjestyksessä kolmas viritykseni. Kimmokkeena toimi taustalla näkyvä fiikus, jonka valaisu on ollut vähän pulmallista. Se on hoitunut viime aikoihin asti 70W metallihalogeenilampulla, mutta kasvu ei ole ollut kaksista. Laitoin takaseinään kaksi hyllykannatinta, ja niiden varaan kaksi 36W loisteputkirunkoa. Rungot ovat aika takana, joten laitoin lisäksi vielä vanhan Osramin kasvivalaisimen, johon vaihdoin alkuperäisen polttimon tilalle 23W spiraalin mallisen putken, Osramin 840 eli kylmä valkoinen. Vaikuttaa oikein hyvältä, alla olevat kasvit selkeästi piristyivät. Seinässä oikealla on lisäksi vielä 13W T5 loisteputkivalaisin, joka valaisimena on aika tyylikäs, mutta kasvien kannalta harvinaisen turha.

Idea tässä oli tuon nojaavan fiikuksen valaiseminen siten, että alaoksat kasvaisivat myös. Jossain määrin tämä on onnistunut, mutta ei kasvu ole ollut hääviä vieläkään. Muille, matalammille, kasveille tämä on huono ratkaisu. Arvelisin tämän vaativan ainakin 4 putkea toimiakseen kunnolla.

Se valoista. Tähän on tarkoitus virittää ledivaloja jahka niitä saan, tuo 13W joutaa pois ja ehkä toinen 36W runko. Varastotilassa valojen väri on melkein merkityksetön.

Tämä tila on muuten sen verran pieni, että ilmankosteus pysyy melko korkeana ilman seiniäkin. Aika välillä kippaan noihin laatikoihin puolisen litraa vettä.

Tämä on kasvatuspaikoistani selkeästi huonoin. Tänne joutuvat ne kasvit, jotka ovat liian korkeita laatikoihin, tai jotka ovat B-sarjaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Anonymous comments allowed because of public demand.