lauantai 9. huhtikuuta 2011

Pallosypressi

En ole päivittänyt tätä yli vuoteen. Tilanne nyt:


Tämä meinasi kuolla aivan täysin. Viime tammikuussa otettujen kuvien jälkeen puu kasvoi kevääseen asti, ja sitten se jämähti. Kasvu tyrehtyi, ja oksia alkoi kuolla. En tiedä mistä siinä oli kysymys, mutta voihan se olla, että se alkoi odottaa talvea. Olin ostanut puun talvella, enkä yhtään tiedä mikä sen käsitys oli vuodenajoista.

Lopulta laitoin puun ulos aika varjoiseen paikkaan, olisiko ollut touko-kesäkuuta, ja unohdin sen tarkoituksella sinne. Se ei tehnyt yhtään mitään alkukesän ja marraskuun välillä, jolloin otin sen vihdois sisään. Pakkasta oli silloin jo reilusti. Nyt se aloittikin sitten kasvun uudestaan. Ilmeisesti sen oli pakko saada viileä syksy ja ehkä vähän pakkastakin, ennen kuin se uskoi, että taas voi kasvaa.

Verrattuna vuodentakaiseen aikaan näkymä on paljon täydempi. Alin kolmannes on ikävä kyllä taantunut. En ole uskaltanut tehdä tälle juuri yhtään mitään. Pidän melkoisena ihmeenä sitä että se on vielä hengissä. Ylintä kolmasosaa pitäisi varmaankin karsia, jotta alaoksat saisivat lisää energiaa. Pätkäisin joskus tammikuussa latvasta pois jonkin verran, ja väänsin langalla oksan uudeksi latvaksi. Se teki tästä heti paljon vanhemman näköisen.

1 kommentti:

Anonymous comments allowed because of public demand.