torstai 7. tammikuuta 2010

Kiinanjalava semicascade

Kiinanjalavat ovat aina tuottaneet minulle pettymyksen, ja heivasin ne mielestänikin moneksi vuodeksi. Eivät pärjänneet minulla. Nyt alkavat olosuhteet olla kohdallaan, ja yhtäkkiä huomaankin, että sehän on aivan loistava kasvi.

Laikkasin lokakuussa kiekura-mallsaini aivan töpöksi. Tästä lähdin liikkeelle (syyskuu):
Ja tähän päädyin lokakuun 12:

Lokakuun 24 pvä:Tuosta annoin sen kasvaa ylosaan hyvin vähän, jotta alaosaankin energiaa riittäisi. Tuloksena oli niin säkkärä pikkupuu, etten saanut oksistosta enää mitään selvää. Ensimmäistä kertaa minulla näin kävi, haarautuminen oli niin voimakasta, että jouduin leikkaamaan kaikki lehdet pois, ja yksinkertaistamaan oksia paljon. Ikävä kyllä siitä vaiheesta ei ole kuvaa.

Noin kuukauden kuluttua lehtien poistosta puu näytti tältä:
Eli ei ole jallu ujostellut alaoksien kasvatusta ollenkaan. Juuri luin jostakin, että kiinanjalavan jos haluaa kasvavan alaspäin, tulee sinne jättää ylimääräistä kasvua, joka sitten myöhemminm leikataan pois.

Klipsinnän jälkeen:
Hankalaa se on noin pieneen varteen järjellisiä oksia saada. Yrittää aion kuitenkin. Muutaman viikon kuluttua luulisin tämän olevan taas samanlainen säkkärä, mutta ehkäpä oksat ovat silloin hieman pitemmällä.

Minkähänlainen ruukku tuollaiselle sopii.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Anonymous comments allowed because of public demand.