lauantai 24. huhtikuuta 2010

Graniittiruukkuja
Samalta kalliolta löytyi kaksi koveraa graniitinkappaletta.


Sopisivat ruukuksi ehkä tuulenpieksämälle tai jollekin muulle karulle bonsaille. Kovin suurta juuristoa tuohon ei mahdu.

Sisäpuillekin voisi harkita. Pienistä sypresseistä voisi tehdä 3-5 puun ryhmän, jonka istuttaisi tällaiseen. Varmaankin kannattaisi kasvattaa ryhmää ensin ruukussa, jotta juuret kiinnittyisivät kunnolla toisiinsa.

Talvehditin yhden katajapistokkaan kiven päällä. Maa-aineksena on pelkkää kissanhiekkaa. Laitoin keon päälle toisen litteän kiven painoksi. Pistokas talvehti ok. Sammalkin sitoisi irtonaisen tavaran. Sammalissa on vain se riesa, että linnut ovat aivan maanisia niiden perään. Heittelevät ne maahan, kun etsivät ruokaa niiden alta. Viime syksynäkin ja alkutalvesta sammaleet olivat maassa harva se päivä.

Olen lukenut ohjeita, joissa savesta, turpeesta ja hiekasta tms. voi tehdä reunuksen kivelle, jolloin keskelle jää tilaa maa-ainekselle. Pitäisi joskus kokeilla. Noihin ei saa kuin muutaman desin istutusalustaa.

Sammalia voisi ehkä käyttää sitomaan maa-aineskekoa, jos sammalet vetäisi kiinni kiveen jollain harvalla ja huomaamattomalla verkolla. Kasvaessaan sammalet sitten peittäisivät verkon.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Anonymous comments allowed because of public demand.